Важлива петиція: демобілізувати за бажанням мобілізованих військовослужбовців, які відслужили один рік

3.11.2022, 14:04 Переглядів: 3 338

 

Наразі підписали понад 18 000 осіб 

На Офіційному сайті Президента України з’явилася петиція щодо демобілізації за бажанням мобілізованих військовослужбовців, які відслужили один рік.

Автором петиції є український письменник Артем Чапай (справжнє ім’я — Антон Водяний). Він зараз захищає нашу країну – добровільно мобілізувався ще в лютому.

У петиції йдеться про обмеження терміну мобілізації кожної окремої людини й гарантування відстрочки від наступної мобілізації для людей, які відслужили встановлений термін.

— Нині виникла ситуація, коли, попри «загальну» мобілізацію, одні люди служать без відомих їм строків, тоді як інші не служать узагалі. Більш того, часто служать і зараз знову ті, хто й раніше не уникав військової служби, — вказується у петиції.

Автор зазначає, що не служать ті, хто й раніше не служив. Таким чином, «одні люди віддають обов’язку значну частку свого життя, тоді як інші — нуль».

Ситуація невизначеності термінів служби призводить до погіршення морально-психологічного стану військовослужбовців. Не йдеться про збільшення кількості військовозобов’язаних — лише про рівномірний розподіл обов’язку між наявними військовозобов’язаними, зазначається у петиції.

— Враховуючи вищезазначене, пропонуємо чітко прописати почерговість проходження військової служби, обмежити термін служби за мобілізацією в один рік, а також гарантувати відстрочку для тих, хто відслужив цей термін і демобілізований, на визначений час, але не менше п’яти років — залежно від необхідного в певний період розміру армії та загального числа наявних військовозобов’язаних, — звертається до президента Антон Водяний.

Підписати петицію можна за посиланням

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх