Держпродспоживслужба закликає не їсти їх, а натомість сповіщати Управління безпечності харчових продуктів
Держпродспоживслужба знайшла патогенний токсичний мікроорганізм Bacillus cereus у ввезених з Нідерландів соусах. Цей мікроорганізм може викликати харчові отруєння, шлункові захворювання тощо. Про це повідомили у пресслужбі Держпродспоживслужби Полтавщини.
Там зазначили: виробником соусів є компанія Lekkerkerker Food, а одержувачем — «Ян Дженерал Продактс Україна».
Продавців соусів виробництва Lekkerkerker Food зобов’язали вилучити її з обігу та протягом 2 робочих днів письмово повідомити про це Держпродспоживслужбу.
У разі виявлення вищезазначеної продукції в обігу, кременчужан просять інформувати Головне управління Держпродспоживслужби в Полтавській області:
Також можна зателефонувати в Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини: (0532) 56-99-63.
Bacillus cereus — умовно патогенний мікроорганізм, який продукує токсини й може викликати поодинокі харчові отруєння, шлункові захворювання, септицемію, ендокардит та вражає центральну нервову систему.
Раніше ми писали, що на Полтавщину завезли отруйні авокадо.
Інформація
Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.