Якість води погіршилась

11.08.2005, 14:08 Переглядів: 1 877
У неділю, 7 серпня, фахівці зафіксували погіршення якості води у Дніпрі. У ній збільшилась кількість марганцю та важких металів. І хоча, вже наступного дня стан води покращився, говорити, що небезпека минула повністю зарано.
Таку картину можна було спостерігати 7 серпня на березі Дніпра

«Хвилі викинули на берег мертву рибу, а вода у Дніпрі в районі Придніпровського парку та міського пляжу змінила колір», - такі повідомлення від мешканців міста 7 серпня отримало управління з надзвичайних ситуацій. Того ж дня, за дорученням мера міста Миколи Глухова, в районі водозабору було посилено контроль за якістю води. Фахівці лабораторії міськводоканалу та санстанції 16 годин проводили обстеження. Аналізи показали, що якість води значно погіршилася. У ній збільшилась кількість марганцю та важких металів, зменшився вміст кисню. Проте, як каже керівник КП 'Кременчукводоканал' Валерій Медведовський, показники вмісту марганцю не перевищували норми (0,38-0,42 при нормі 0,5 млг. на літр).
Причина чергових 'водних' проблем та ж сама, що й у попередні роки – спека. На щастя, вона цього року тривала недовго. Місто врятував дощ. Поки що...
За словами виконуючого обов'язки завідувача відділом екології міськвиконкому Геннадія Демьохіна, вже 8 серпня стан води покращився, загибель риби припинилася. А мертва дрібна риба, яку ще де-не-де можна побачити, просто не встигла піти в затоки.
Аналізи води у водопровідних мережах міста підтверджують – питна вода відповідає держстандарту. Але заступник головного санітарного лікаря Віктор Самойленко наголосив, що спостереження не припиняються. При погіршенні якості води вживати її буде заборонено. Тож про всяк випадок влада готується до варіанту «поганої води» - перевіряє технічний стан колодязів та якість води в них, відпрацьовує доставку питної води населенню та у дошкільні заклади. Валерій Медведовський запевнив, що в разі потреби дитсадкам та лікарням міста безкоштовно поставлятимуть воду «Криничка», а до забезпечення кременчужан якісною водою влада планує залучити підприємство «Ізумруд».



 
Автор: mudraya
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх