Як працює "ліквідована" ДАІ

11.08.2005, 14:08 Переглядів: 2 042
Начальник відділення ДАІ Кременчука Олександр Волков називає реорганізацію служби джином, якого випустили з пляшки. Автоінспекція юридично існує, але аварійність на дорогах зростає. Втім, високопосадовці заперечують, що в усьому винна реорганізація..

“Дисципліна на дорогах суттєво знизилася, - каже начальник відділення ДАІ Кременчуцького міського управління міліції Олександр Волков. – Цієї п’ятниці я, як пасажир, повертався з Полтави. Наша “десятка” їхала зі швидкістю 130 кілометрів на годину, і нас постійно обганяли!”. Олександр Волков стверджує, що з кінця липня у місті спостерігається тенденція до збільшення кількості аварій.
Втім, голова Держдепартаменту ДАІ УМВС України Сергій Коломієць заявляє, що за чотири останніх роки, починаючи з 2001-го, 'кількість загиблих збільшилась більш ніж на дві тисячі осіб на рік”. Посадовці вважають, що таку жахливу динаміку дає 'правовий нігілізм', відсутність належної культури поведінки на дорогах, яку не прививають з дитсадочка чи школи.

“Ліквідована” ДАІ працює

Цілковитої ліквідації Державтоінспекції не відбулося – і юридично вона все ж існує. Відбулося лише “спрощення” роботи ДАІ. Зараз вона працює в режимі цілодобового патрулювання, а з 19-ої до четвертої ранку до 'даїшників' долучаються працівники патрульно-постової служби. Чотири спільні екіпажі (по три-чотири особи) охороняють громадський спокій: патрулюють вулиці, прибувають за викликом як у випадку сімейних сварок, так і при аваріях, злочинах, які скоюються на автошляхах, регулюють вулиці та надають допомогу учасникам дорожнього руху.
Тим часом, за словами Олександра Волкова, почувши про ліквідацію ДАІ, водії нахабніють.
Нещодавно порушник правил обурено вигукував працівникам: “Яке ви маєте право мене затримувати? Вашу службу ліквідували!”. У відповідь співробітники ДПС пояснили водію, що згідно з положенням закону “Про міліцію” та законом “Про дорожній рух”, зупиняти порушника правил та складати адмінпротокол має право працівник будь-якої структури МВС.
Повністю реорганізацію структури ДАІ мають завершити восени. Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко обіцяє, що будуть введенні більш суворі системи покарання водіїв, а також передбачені випадки, коли водіїв позбавлятимуть водійських прав.    

За перший день серпня в Україні сталося 200 аварій. 32 людини загинули. Другого серпня в 230 аваріях на автошляхах країни загинуло ще 230 чоловік. Раніше надзвичайною подією вважалося, якщо протягом дня в усій країні зареєстровано більше 120 аварій на день.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх