Кожен будинок матиме свій тариф

18.08.2005, 13:08 Переглядів: 1 634
Квартплата знову переглядатиметься. Ймовірно меншою вона не стане.
Платити за полив ЖЕДу, чи як і зараз, поливати клумби самим, незабаром мають визначитися мешканці на загальних зборах

Незабаром кременчужани, як і мешканці всієї держави, будуть платити за послуги по утриманню будинків та прибудинкових територій по-новому. Цього вимагає постанова уряду від 12 липня. Як заявив начальник управління житлово-комунального господарства міста Микола Польщиков, розмір плати буде визначатися по кожному будинку окремо, залежно від кількості послуг з урахуванням забезпечення належного санітарно-гігієнічного, протипожежного та технічного стану будинків.
Своєю постановою уряд встановив 26 послуг для утримання будинків ( перелік можна дізнатися в ЖЕДі). Чи всі вони будуть потрібні мешканцям визначатимуть домові комітети, які мають бути створені при кожному будинку. Можливо, мешканці вирішать, що така послуга, як поливання дворів, клумб та газонів їм не потрібна, тоді й сума до сплати буде меншою. Натомість обов’язковими будуть такі послуги як вивезення сміття, технічне обслуговування внутрішньобудинкових мереж, підготовка житлових будинків до експлуатації в осінньо-зимовий період та інші. Наразі, до введення постанови в дію, 16 послуг, яки виконують ЖЕДи є обов’язковими.
Тож, після затвердження на виконкомі тарифу по кожному будинку окремо, не слід буде дивуватися, що кременчужанини, які мешкають в однакових будинках, і, навіть, квартирах можуть платити різні суми. Причина, для прикладу, вік будинку, його площа чи перелік послуг, які затвердили мешканці до виконання ЖЕДу.
Утримання консьєржів, згідно з постановою до переліку не входить і платити за їх роботу прийдеться окремо.
Всі перерахунки, після визначення домкомом переліку послуг, робитимуться автоматично за затвержденим “урядом формулам”. Відповідну програму вже “пишуть” в науково-виробничій фірмі “Вас”, яка займається прийомом комунальних платежів.
І останнє, але, чи не головне. Керівництво міського УЖКГ на запитання журналістів, чи підвищиться розмір плати за квартиру в разі введення цих тарифів, зазначило, що якісь прогнози можна буде зробити після завершення програми та введення  „ пробних даних” по будинках, де вже існують домові комітети. Однак неофіційно фахівці УЖКГ зазначили, що сума проплат за квартиру явно не стане меншою.



 
Автор: sokolov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх