Украсти на 465 гривень - вже не злочин! А крадіїв випустять з тюрем!?

18.08.2005, 14:08 Переглядів: 2 035
Схоже, депутати Верховної Ради подбали про кишенькових злодіїв, а Україна опинилася на порозі злочинного буму. Чому? В Україні набрав сили закон, за яким крадіжка на суму, що не перевищує 465 гривень, більше є не злочином, а адміністративним правопорушенням, покарання за яке - мізерний штраф..
Богдан Керницький вважає, що злочинцям зараз розв`язані руки

Начальник обласної міліції Богдан Керницький вважає, що злочинцям зараз розв”язані руки. Якщо сума викраденого не перевищує 465 гривень, міліціянти навіть не мають права порушити кримінальну справу і, відповідно, провести обшук у підозрюваного або арешт. Немає складу злочину! Це, виходить, адміністративне порушення, покарання за яке - мізерний штраф (до 51 грн.); виправні роботи або 15 діб адмінарешту. І це не все! Суд не відшкодовує матеріальний збиток.
“Наразі в області зареєстровано 67 злочинів за якими ми раніше могли порушувати кримінальні справи, а зараз ні! Люди  будуть страждати. Крадії крастимуть і день, і ніч. Ми будемо документувати. Ніхто не буде повертати збитки. Всі будуть знову сердитися на міліціїю. До речі, тепер прийшло рішення, згідно з яким злочинці, які вкрали менше ніж на 393 гривні,  мають бути випущені з тюрем. Справи будуть закриті і вони будуть вважатися як не судимі,” – каже Богдан Керницький.
Враховучи це, керівництво обласної міліції направило листа міністру внутрішніх справ Юрію Луценку в якому просить оскаржити та переглянути відповідний закон через Конституційний суд.



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх