“Кидалово” в масштабах малого бізнесу

18.08.2005, 14:08 Переглядів: 1 900
Партнерські стосунки між представниками так званого малого бізнесу в наш час здебільшого тримаються на чесному слові. Угоди про поставки товару чи надання послуг не торкаються паперу. Ступінь довіри до нового партнера залежить від того, наскільки вигідні умови співпраці він пропонує. Саме цією особливістю малого підприємництва і користуються “кидали”.

Схема №1

Кількох підприємців у Кременчуці уже “продинамили”, застосувавши шахрайські схеми, про які неодноразово згадувалося у столичній пресі. Один з постраждалих від власного бажання “легкого хліба” та “швидких грошей” розповів “Телеграфу” про те, як потрапив на гачок до “кидал”.
“Через десятих знайомих одна жінка запропонувала мені вигідне капіталовкладення, - розповідає підприємець. Я їй буквально  на пару днів дав кілька тисяч зелених, а вона хвилина в хвилину  повернула мені на тридцять відсотків більше. Потім партнерка повторила пропозицію і знову виконала умови. Після цього вона запропонувала ще раз прокрутити мій капітал, який після співпраці з нею зріс майже вдвічі. Жінка пообіцяла казковий зиск, і я їй повірив, тому до суми, що була вкладена у цю справу, додав ще чимало грошей. У результаті я ні своїх зелених, ні свою партнерку знайти не можу”.
Отримавши кругленьку суму на руки, талановита шахрайка прокрутила ще одне “динамо”. За ці гроші вона за реальну оптову ціну придбала чималу партію певного виду товару і запропонувала її купити своїй новій жертві. При цьому продавала вона товар собі у збиток, отже закупівельна ціна дуже сподобалася ще одному підприємцю.
“Сам я таким товаром не торгував, але цим бізнесом займався мій товариш, - розповідає постраждалий. - Я поцікавився у нього, яку закупівельну ціну він вважає вигідною. Відповідь мене обрадувала. Моя нова партнерка пропонувала мені набагато цікавішу ціну. Купуючи у неї і продаючи моєму товаришу оптом, я міг швидко заробити чималу суму грошей. Я почав працювати. Мої заробітки швидко росли, і такі умови, як оплата на три дні уперед лише живими грошима здавалися мені нормальними. Щоб збільшити свій капітал та поставки, я усі зароблені таким чином гроші віддавав своїй новій партнерці”.
За кілька тижнів роботи жінці вдалося налагодити довірливі стосунки і зі своїм постачальником, і зі своїм покупцем. Для кожного із них вона у певний момент була найвигіднішим проектом. У результаті постачальник кілька разів відвантажив їй партії товару у відстрочку, без грошей. Шахрайка продала товар покупцеві, отримала за нього гроші та оплату за три дні уперед. Після цього жінка зникла, не розрахувавшись з постачальником і не повернувши покупцеві оплату за три дні уперед. Місто у нас невелике: горе-постачальник із горе-покупцем випадково з’ясували, що їх “кинула” одна і та сама  жінка.
“Я довго не міг збагнути, у чому зиск цієї схеми, - каже один з постраждалих. – Адже вона купувала за реальну ціну , а продавала у збиток, тобто “попадала” на кругленьку суму на кожній партії. А потім я зрозумів, треба думати не як підприємець, а як шахрай. Їй все одно, який зиск принесла та чи інша угода. Її задача полягала в іншому: залучити від кожного з нас у “справу” якомога більшу суму грошей і зникнути. Для цього вона “працювала” з нами кілька тижнів”.

Схема №2

Зараз чимало кременчужан заробляють, здаючи квартири у піднайом на кілька діб. Шахрай знімає квартиру, оплачує проживання. Представляючись господарем, злочинець здає квартиру у піднайом іншим людям. Але уже не на кілька діб, а на три-чотири місяці з оплатою наперед. Зібравши чималу суму грошей, шахрай зникає. З’ясовувати стосунки з ошуканими квартирантами доводиться справжньому власнику. На повернення грошей розраховувати не доводиться. Тож, якщо ви вирішили зняти житло, обов’язково перевіряйте документи, які підтверджують, що господар дійсно є власником квартири.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх