Луценко: матір Шуфрича видобувала газ на Полтавщины незаконно

25.08.2005, 13:08 Переглядів: 1 738
Шуфрич каже, що все під тиском продав.

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявив, що матір нардепа, члена СДПУ(О) Нестора Шуфрича - Марія Шуфрич - до кінця минулого року була власницею газовидобувної вежі на Полтавщині, яка працювала без відповідних ліцензій. До складу злочину входить також незаконне захоплення земельної ділянки, на якій розташована вежа.
Міністр МВС Юрій Луценко дорікає сину Марії Шуфрич за те, що він переписав на матір власний нелегальний бізнес. У той же час Юрій Луценко запевняє, що в цій кримінальній справі, яка порушена проти Нестора Шуфрича заступника Марії Шуфрич, не потрібно шукати політичного підтексту: “Ніхто не звинувачує пана Шуфрича або його матір, йдеться виключно про економічний злочин'.
Міністр стверджує, що за 2 роки, а це саме ті часи, коли вежею “керувала” мама Нестора Шуфрича, на цьому родовищі нелегально добувався конденсат і прибуток склав 27 мільйонів гривень.
Сам Шуфрич спростовує інформацію міністра і заявляє, що родина Шуфричів “під тиском влади змушена була продати свою частку в підприємстві, яке видобувало газ у Шишацькому районі Полтавської області”. Прес-секретар Шуфрича Ольга Буяновська  каже, що ніяких порушень законодавства, в тому числі, й фактів несплати аренди землі не було.
'Підприємство, яким володіла родина Шуфричів, було флагманом у газовидобувній галузі України', - відзначає Буяновська. За її словами, 'Шуфрич шкодує, що родину примусили продати свою власність у цьому підприємстві, але це було зроблено заради розвитку самого підприємства та уникнення можливості тиску на позицію депутата'.
Шуфрич підкреслив, що 'якби було більше таких підприємств, то їх розвиток забезпечував би і й укріплював енергетичну безпеку та незалежність країни'.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх