Сміття сортуватимемо

25.08.2005, 14:08 Переглядів: 1 610
Програму роздільного збору сміття збирається запровадити у Кременчуці головний державний санітарний лікар міста Віктор Акімов. З цього приводу він планує нараду на рівні міста. Пан Акімов наводить приклад Харкова, де в одному з мікрорайонів нещодавно було проведено експеримент за участю німецької фірми. Її представниця, кременчужанка Валентина Бровченко каже, що в ідеалі лише 25% сміття, яке ми викидаємо в контейнери, не можна переробляти.

Програму роздільного збору сміття збирається запровадити у Кременчуці головний державний санітарний лікар міста Віктор Акімов. З цього приводу він планує нараду на рівні міста. Пан Акімов наводить приклад Харкова, де в одному з мікрорайонів нещодавно було проведено експеримент за участю німецької фірми. Її представниця, кременчужанка Валентина Бровченко каже, що в ідеалі лише 25% сміття, яке ми викидаємо в контейнери, не можна переробляти. Решту – папір, скло, метал - можна продавати виробникам, сортуючи сміття в різні контейнери. При цьому не йдеться про сміттєпереробний завод, ідея якого кілька років тому ініціювалася в Кременчуці. Вона також зазначила, що в Україні є підприємства, які дообладнують сміттєзбиральні машини, щоб ті могли забирати спеціально передбачені контейнери. Пані Бровченко стверджує, що за рахунок співпраці з виробниками комунальники зменшать свої витрати, а місто стане чистішим. Переробка сміття є й одним із численних вимог при вступі до ЄС.
Щоб привчити людей сортувати сміття, треба провести роботу з населенням. Валентина Михайлівна каже, що в Автозаводському районі вже зацікавилися ідеєю, а сама фірма шукає партнерів для впровадження програми в Кременчуці. У Харкові експеримент був профінансований частково – за рахунок гранту та бюджетних і спонсорських коштів.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх