У Львові пили з горя, у Донецьку – з радості...

15.09.2005, 15:09 Переглядів: 1 701
У різних містах України новину про відставку уряду Юлії Тимошенко сприйняли по-різному.

Львів готовий їхати на Майдан
У Львові громадяни активно і емоційно обговорювали останні новини на вулицях. Більшість схиляється до того, що Ющенко “здав” Тимошенко, щоб догодити москалям. Більшість також погоджується з тим, що “Зінченко – чесний, хороший, він молодець, а Порошенко – не наша людина, його давно треба було гнати з команди Президента”. Дії Президента тут, в основному, підтримують і кажуть, що давно треба було починати діяти рішуче, а не намагатися всіх помирити. Повсюдний обмін думками щодо “гарячих” новин навіть пригальмував торгівлю у місті. Одним словом, Львів чекає – а чи не доведеться знову їхати у Київ і відстоювати інтереси помаранчевої революції.

Донецьк радіє
В одній з донецьких крамниць, як розповідають наші колеги з “Комсомольської правди”, як тільки-но по радіо пролунала новина про відставку уряду, публіка вибухнула аплодисментами. Зовсім незнайомі між собою люди радо вітали один одного. Продажі у горілчаному відділі різко зросли. Подія прийшлася на традиційне святкування Дня звільнення Донбасу. Тому миттєво народилися і нові слова поздоровлення: “З Днем звільнення тебе: і з тим, і з цим!” А ще публіка з надією очікує можливих змін.

У Вінниці щось на зразок легкої паніки
У Вінниці про останні події кажуть так: “Прийшов лісничий і всіх вигнав”. З одного боку, публіка стверджує, що це нормальний процес демократизації, з іншого – люди тільки почали вірити в нормальне життя, як знову почалися зміни. Один із прибічників тепер уже екс-прем’єра сказав: “Ющенко не розуміє, що таким своїм кроком він зробив Юлію Тимошенко Президентом”.

Харків зітхнув з полегшенням
Новину в місті сприйняли радісно, а при слові “відставка” люди емоційно вигукували: “Ну, нарешті! Почалося”. Водій Микола Щиренюк сказав кореспонденту з “Комсомольської правди”, що щиро радий, бо через дії уряду й їсти стало нічого, і ціни зросли, а тепер, можливо, щось зміниться. З ним не згоден відставник Сергій Олексієв: “У мене приблизно такі відчуття, які були, коли оголосили про смерть Брежнєва – не радість, не смуток, а якесь спантеличення: що ж робити далі?”

Одеса схвильована
Новину обговорюють всі. У трамваях бабусі, що раніше постійно жалілися на здоров'я, тепер обговорюють не свої болячки, а самопочуття Президента і дуже йому співчувають.
Опитування ж одеситів, в цілому, показало, що зміни в апараті уряду сприймають як ознаку того, що наша країна зберегла людське обличчя, а, отже, Президенту можна довіряти.

Запоріжжя тріумфує
Звістку про відставку уряду разом зі секретарем РНБОУ народ сприйняв радісно. На зупинках і в крамницях тріумфують усі: нарешті Президент знайшов у собі мужність припинити безлад у команді та пішов на сміливий крок. З іншого боку, чимало людей співчувають Юлії Тимошенко, мовляв, якщо інших з оточення Ющенко схопили на гарячому, то до чого ж тут прем’єрка. Хоча нічого не мають проти Єханурова. Навпроти, радіють, що Схід знову укріплює свої позиції.

Кіровограду все одно
На центральній площі Кіровограду більшість опитаних людей казала, що зараз їм усе 'по барабану', адже після помаранчевої революції від подібних скандалів проблеми будуть не у простого люду, як раніше, а у тих, хто на верхівці.

Дніпропетровськ різниться поглядами
Прибічники помаранчевої революції кажуть, що у відставці уряду немає нічого гарного, але сходяться у тому, що Президент прийняв єдине правильне рішення в цій ситуації. Дехто жаліє Юлію Тимошенко, бо вважають, що її звільнили “за компанію”. Кажуть, що відтепер у Ющенка з’явився серйозний опонент.

Підготувала Юлія КАПУСТА
За матеріалами газети “Комсомольська правда в Україні” та інтернет-видань



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх