... а Кременчуку ні тепло, ні холодно

15.09.2005, 15:09 Переглядів: 1 608
Відставку українського уряду у місті обговорювали скрізь: в автобусах, на базарах, у коридорах влади і бізнес-колах. Прямий телеефір Юлії Тимошенко у п’ятницю можна було порівняти хіба що з прем’єрою супер-популярного серіалу – дивилися майже всі. І слухали, як діти казку.
Втім, незважаючи на важливість події, у Кременчуці її сприйняли відносно спокійно: не побігли до валютних кіосків, не влаштовували палких мітингів, а, в основному, виважено дискутували.

Відставку українського уряду у місті обговорювали скрізь: в автобусах, на базарах, у коридорах влади і бізнес-колах. Прямий телеефір Юлії Тимошенко у п’ятницю можна було порівняти хіба що з прем’єрою супер-популярного серіалу – дивилися майже всі. І слухали, як діти казку.
Втім, незважаючи на важливість події, у Кременчуці її сприйняли відносно спокійно: не побігли до валютних кіосків, не влаштовували палких мітингів, а, в основному, виважено дискутували. І якщо хтось радів у зв'язку з рішенням Президента, то інші залишалися прихильниками екс-прем’єрки.
Ми вирішили поцікавитися, як бізнесмени, влада і прості кременчужани ставляться до останніх подій: чим запам’ятався їм уряд Юлії Тимошенко і кому із фігурантів державного рівня вони найбільше довіряють.

Костянтин Кулінічев, перший віце-мер

– Цей уряд запам'ятався нестабільністю в економіці, урядовим популізмом. Робота підмінялася постійними інтерв'ю та показами по телебаченню розповідей про те, як слід працювати. Я вважаю, що нове керівництво уряду - це люди-професіонали. Тепер їм доведеться виправляти те, що “напрацьовано” Юлією Володимирівною і витрачати чимало зусиль на поновлення економіки, хоча б на період, як було до 1 січня 2005 року.
Я в цьому скандалі ні на тому, ні на іншому боці, а, тим більше, не можу комусь довіряти більше чи менше. Я довіряю лише самому собі.

Віце-мер Сергій Бутко

– Нездатністю професійно працювати. Революціонери повинні воювати на мітингу, а не в уряді. Взагалі-то, я особисто, до політики маю опосередковане відношення і навіть не стежу за політаспектами країни. При моєму завантаженні господарчими справами міста, мені ніколи навіть в гору подивитися. Однак, як би там не було, знаю, що в уряді мають працювати професіонали.

Віра Голосна, підприємець

- Уряд мені запам’ятався, насамперед, своїм керівником. Тимошенко – надзвичайно ефектна жінка. Такої, мабуть, не знайдеться у світі. Уряд мало проіснував, але піднімав багато питань у соціально-економічній сфері. А про результати рано говорити. Про це свідчитиме вже історія. Прикро, що посадовці свої обвинувачення зводять до особистих інтересів. Це не цікаво пересічним громадянам. Нам необхідно, щоб були прозорі закони, щоб вони виконувалися. Тоді й довіра до них буде. А обвинувачення не прикрашають ні державу, ні суспільство, ні уряд.

В’ячеслав Яворський, директор Кременчуцького заводу технічного вуглецю

- Надзвичайно високим ентузіазмом, широко розрекламованим прагненням поліпшити життя всім. І – низькою професійністю. У цей уряд прийшло мало кваліфікованих кадрів. Єдиний виняток – сама Юлія Тимошенко, яка виділялася своїм досвідом віце-прем’єрства і діяльності у галузі енергетики. Та й, взагалі, вона здатна мислити в масштабах країни.
У цій ситуації я більше всіх довіряю Юрію Єханурову. Принаймні, він – практик, технар, виважена людина. А головне зараз, щоб події, пов’язані з відставкою уряду, не вплинули на місцевий спокій. У місті має бути злагода, а не конфронтація. Важливо, щоб у суспільстві не було розбрату. Мітинги потрібні були для того, щоб відійти від культу особи до демократії, до можливості вибирати. А зараз основна турбота – економіка.

Олег Бабаєв, голова правління АТ “Кременчукм'ясо”

- Уряд Юлії Тимошенко запам'ятався підвищенням ціни на м'ясо. Та й, взагалі, відсутністю м'яса в Україні.

Микола Шендрик, керівник будівельної організації, депутат міськради

- Запам’ятався, насамперед, гарними обіцянками. Всі чекали від цього уряду дива. Дива, на яке сподівалися, не трапилося. Казка не справдилася.
Довіру викликає у мене міністр внутрішніх справ Юрій Луценко. Він має нестандартний підхід до всього. Принаймні, хочеться йому вірити. А ще я симпатизую Анатолію Кінаху. Він виважена і досвідчена людина.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх