Зайві маршрути скасують

15.09.2005, 15:09 Переглядів: 1 872
Наступного року кременчужани їздитимуть за новими маршрутами та, ймовірно, в новеньких автобусах. При цьому кількість мікроавтобусів буде скорочена до мінімуму..
З нового року “Газелі” майже зникнуть з маршрутів, а ось “Богданів” побільшає

Відпрацьована останніми роками схема руху транспорту, на думку кременчуцьких високопосадовців, не влаштовує ні пасажирів, ні владу. Тому, за даними прес-служби міськвиконкому, працівниками відділу транспорту та енергетики міськвиконкому розроблено проект нової схеми руху автобусів. Нові маршрути будуть винесені на конкурс у січні 2006 року. Координаційна рада з розробки автобусної маршрутної мережі в місті вже заявила про те, що із 43 існуючих маршрутів пасажирського транспорту планується залишити лише  27. Такі зміни пов’язані із тим, що багато маршрутів накладаються один на одний, а деякі, взагалі, не працюють. Наприклад, сьогодні  не діє маршрут №3 (Пивзавод- хлібзавод), а маршрути № 3-А (Крюківський міст - хлібзавод) та № 3-Д (50 років СРСР – хлібзавод) на окремій ділянці шляху співпадають. Зміни передбачають об’єднання цих трьох маршрутів в один (вул. 50 років СРСР – хлібзавод).
Згідно з розробленою схемою зміниться кількість маршрутів № 2. Влада планує залишити лише маршрути № 2 та №2-а. Планується продовжити рух маршруту №9. З Крюкова він має рухатися, як тепер рухається автобус № 9, до провулку Раскової, що в районі колишніх артскладів.
За новою пропозицією влади, зникнуть маршрути № 15-А та 17. Однак всі маршрутні мікроавтобуси за номерами 15 рухатимуться від річкового вокзалу до льотного коледжу і знову до політехнічного університету, а звідти, як і зараз, на Молодіжний, що не ускладнить проблему пасажирів дістатися в район коледжу.

Маршруток поменшає. Автобусів побільшає

Сьогодні в місті працює 450 автобусів, з них – 350 мікроавтобусів (77%). У коридорах влади вважають, що така велика їх кількість призводить до скупчення маршруток на зупинках громадського транспорту, а часто – і до порушення безпеки руху. Тому влада під час наступного конкурсу на право перевезення пасажирів наполягатиме на використанні
автобусів більшої місткості. Маршрутних мікроавтобусів планують залишити не більше семи відсотків.
Однак, беручи до уваги, що одночасно замінити більшість мікроавтобусів на великі неможливо, спеціалісти відділу транспорту та енергетики вважають, що сьогодні перевагу треба віддавати автобусам великої та середньої місткості. Останнім часом на дорогах міста збільшилось число машин  типу БАЗ–2215, Баз–А079.04, „Еталон” та „Рута”, які можуть перевозити від 18 до 40 осіб. Ці автобуси планується допустити до участі у конкурсі.

Як дізнатися про нові маршрути?

Думки пересічних кременчужан щодо скорочення кількості маршруток розділилися. Одні кажуть, що зменшення кількості маршруток покращить екологію. Більшість дотримується думки, що зміни принесуть певні незручності. “Мікроавтобус рухається швидше, ніж той же “Богдан”, який зупиняється і стоїть на зупинках по кілька хвилин. Найчастіше ми пропускаємо автобуси і чекаємо на мікроавтобус”. Щодо самої схеми руху маршруток, то її люди ще не бачили і запитують, де з нею можна ознайомитись.
За словами заступника міського голови Сергія Бутка, проект схеми руху автобусів передано комунальному підприємству „Міськоформлення”. Незабаром його буде розміщено на бігбордах. Ознайомитись із запропонованою схемою руху автобусів можна буде і у наступному номері газети 'ТелеграфЪ'. Зверніть увагу: протягом місяця працівниками міськвиконкому прийматимуться  та узагальнюватимуться пропозиції від мешканців міста, потім їх розгляне координаційна рада, і лише після цього проект буде винесено на розгляд виконкому. “Тож, якщо когось не влаштовує запропонований варіант, повідомляйте зараз, бо потім буде пізно”, - кажуть можновладці.
Якщо у вас виникли запитання до координаційної ради або ж до заступника міського голови Сергія Бутка з приводу нововведень, ви можете задати їх через нашу газету. Надсилайте свої запитання та пропозиції на адресу редакції: вул.Шевченка, 50-а, або за телефоном: 79-71-39. Відповіді посадовців ми надрукуємо на сторінках газети.



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх