Місцевим депутатам повернули недоторканість

15.09.2005, 15:09 Переглядів: 1 961
Ухвалення цього закону є своєчасним, вважає частина депутатів, інша побоюється, що це призведе до подорожчання місця у партійному списку..

Минулого четверга Верховна Рада 270 голосами 'За' повернула депутатам місцевих рад кримінальну та адміністративну недоторканість. Відповідно до ухваленого закону, недоторканість поширюється на народних обранців усіх рівнів.
Тож тепер депутат не може бути притягнутий до відповідальності без попереднього розгляду цього питання радою. Крім того, місцева рада повинна давати свою згоду на запобіжний захід для народного обранця - підписку про невиїзд або арешт.
Міські депутати, в основному, схвально сприйняли цей документ. “Я вважаю, що в світлі політичної нестабільності це рішення є вчасним. Коли депутатів, у тому числі депутатів-керівників, починають переслідувати за те, що він агітував за невгодного владі кандидата в Президенти, цей закон має захистити таку людину”, – каже депутат, керуючий відділенням “Промінвестбанку” Анатолій Литвиненко.
Прокурор міста Віктор Павлійчук вважає, що депутатська недоторканість чесним і порядним людям не потрібна. В силових структурах побоюються, що цей закон може сприяти тому, що в місцеві органи влади підуть представники кримінальних угруповань. Депутати ж додають, що після вступу в силу цього документу зростуть 'тарифи' на прохідне місце в партійних списках. “Закон потрібно було приймати, але після виборів. Зараз вартість депутатського мандату зросте', – каже депутат міськради Василь Чурсін.
Нагадаємо, Верховна Рада скасувала недоторканність депутатів місцевих рад у липні 2002 року. Тепер знову поновила. Однак наразі невідомо, чи підпише ухвалений закон Президент.



 
Автор: sokolov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх