Ринок росте до Палацу Петровського

7.10.2005, 09:10 Переглядів: 2 100
Від "благоустрою" Придніпровського ринку можуть постраждати дерева у парку.

Заступник головного санітарного лікаря Віктор Самойленко закликав керівників служб міста не підписувати акт Придніпровському ринку про надання земельної ділянки у короткострокову оренду для розміщення та обслуговування „стаціонарних малих архітектурних форм, комплексів торгівельних пристроїв швидкого харчування для реалізації продовольчих та промислових товарів”. Такий „благоустрій території” передбачений планами керівництва ринку на алеї, що пролягає аж до міського Палацу культури. Вздовж неї зараз торгують пиріжками з палаток, а ще - продають тварин. Пан Самойленко вважає, що це буде практично самовільне захоплення території парку, наголошуючи ще й на тому, що навколо ринку процвітає незаконна торгівля. Він каже, що парковій зоні і так завдано великих збитків у зв'язку із розміщенням ринку і варто створити спеціальну комісію, яка могла б об’єктивно оцінити вплив розміщення ринку на навколишнє середовище. Він нагадав, що землю під ринок давали тимчасово. Натомість термін оренди нещодавно продовжено ще на п’ять років.
У документах, наданих ринком на узгодження благоустрою, передбачені „стаціонарні малі архітектурні форми, комплекси торгівельних пристроїв харчування”, інженерні мережі, а це – світло, каналізація й т.п. Отож, пан Самойленко вельми сумнівається, що за цим актом стоїть свята благодійність. До того ж, 34 дерева, які ростуть саме біля ринку Придніпровський у зв’язку з аварійністю дозволено знести розпорядженням міського голови. Чому саме біля ринку дерева виявилися аварійними? Втім, незважаючи на це розпорядження, міський голова, за словами Самойленка, підтримує санепідемстанцію.
Заступник міського голови Сергій Бутко також на боці Віктора Самойленка. Він каже, що не годиться в одному місці „торгувати собаками і хот-догами” і вважає також, що з прийняттям цього рішення сесією практично відбудеться самовільне захоплення землі в парку Придніпровським ринком.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх