Мер: «А я в домике!»

13.10.2005, 15:10 Переглядів: 1 910
Ні міський голова, ні його представник не з’явилися до суду на розгляд справи про незаконне, на думку прокурора, підвищення тарифів на комунальні послуги, відмазавшись щільним планом заходів виконкому. Микола Глухов сховався «в белом домике» від прокурора та сотні кременчужан, які чекали його біля Автозаводського районного суду..
Глухова чекали, а він не прийшов... судитися за тарифи
Фото: Дмитрий Бабец

Нагадаємо, що до суду звернувся прокурор міста Віктор Павлійчук із заявою про те, що рішення виконавчого комітету про підвищення комунальних тарифів незаконні. Виконком поспішив прийняти рішення до того, як Кабмін затвердив порядок формування цін та тарифів. Позов прокурора підтримали комітет захисту прав громадян «Справедливість» та комітет захисту конституційних прав громадян «Вибір-2006». Суд об’єднав ці справи.
У призначений час до зали суду з’явилися усі, окрім відповідача. Суддя Володимир Савічев ознайомив учасників процесу з клопотанням від представника мера, юриста виконкому  Миколи Сьори.
Пан Сьора у письмовій формі переконував суддю, що ні він, ні пан Глухов не мають можливості брати участь у процесі у зв’язку з виконанням своїх безпосередніх  професійних обов’язків. До клопотання пан Сьора приєднав план заходів виконавчого комітету. Представник прокуратури Тетяна Кулакова визнала, що розглядати справу без участі відповідача небажано і погодилася перенести засідання на іншу дату. Юрій Матвєєв, координатор комітету «Справедливість», та Людмила Шаповалова, голова комітету «Вибір», намагалися запевнити суддю у тому, що підстави у мера недостатньо переконливі. «Різноманітні засідання, семінари та апаратні наради у виконкомі відбуваються щодня і по кілька разів на день, – заявив Юрій Матвєєв. – Дата розгляду справи була призначена заздалегідь, тож мер мав можливість внести її до свого плану. Це дуже важливе питання для громади міста. Небажанням з’явитися до суду мер і його представник показали свою неповагу до громадян. Кожен день відстрочення процесу – це навантаження для нас. Адже усі ці дні ми змушені платити більше, ніж повинні!»
Юрія Матвєєва підтримали кременчужани, яких вмістила невеличка зала засідань. Вони вимагали: «Приведіть мера чи Сьору силоміць! Ми не можемо більше чекати!»
Суддя Савічев пояснив, що «отмазка» мера законна, закінчив судове засідання і зробив спробу залишити залу… Але десятки пенсіонерів, які скупчилися у коридорі суду, не пропускали судочинця, вимагаючи, щоб він «разом з народом» залишився  чекати, доки приведуть мера.
Доставку мера або його представника до зали суду на себе взяли депутати Володін та Стасюк. Останній повідомив громадянам, які залишилися чекати правосуддя, що у міського голови звичайна апаратна нарада. «Її досить часто проводять без участі мера, коли він, наприклад, у відрядженні, – зазначив пан Стасюк і повідомив свій план перехвату. – Я залишусь тут, а депутат Володін відразу по закінченні апаратної наради схопить мера і привезе сюди»… Але план провалився… Перехопити мера не вдалося. По телефону пан Глухов сказав пану Стасюку, що він та його представник використали своє конституційне право – не з’явилися у суд з поважних причин.
Розгляд справи відклали на 25 жовтня.
Тетяна Кулакова, старший помічник прокурора, пояснила «Телеграфу»: «Якщо ми виграємо суд, міська влада змушена буде зобов’язати комунальні підприємства зробити перерахунок. Гроші, які споживачі переплатили, не пропадуть. До того ж, Кабмін до цього часу не затвердив порядок формування тарифів».



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх