Область підкинула Кременчуку кілька мільйонів

27.10.2005, 16:10 Переглядів: 1 883
Минулого четверга обласні депутати підкинули Кременчуку кілька мільйонів гривень. Щоправда кошти надійшли до Полтави з Києва. Однак, з нового року, згідно з держбюджетом-2006, Київ суттєво обділятиме область фінансами. Тому зараз депутати вимагають від уряду та парламенту збільшення фінансування Полтавщини.
Депутати погрожують Києву неприємностями
Фото: Дмитрий Бабец

Майже вісім мільйонів гривень отримав Кременчук під час розподілу субвенцій з державного бюджету між місцевими бюджетами області. Гроші виділені на виплати працівникам бюджетної сфери та на здійснення заходів, спрямованих на соціальний захист безпритульних дітей на 2005 рік. А перерозподіляли кошти минулого четверга, 20 жовтня, на сесії обласної ради. Як повідомив депутат облради Максим Левчук, для поетапного збільшення зарплат бюджетникам Кременчук отримав 5 млн. 735 тисяч 300 гривень. Ще 2 млн. 44 тисячі 100 гривень виділено кременчуцьким освітянам на погашення боргу минулих років по сумнозвісній статті 57 Закону України “Про освіту”. 103 тисячі гривень направлено місту для здійснення заходів на подолання дитячої безпритульності.
Проте, знайомство з цифрами проекту держбюджету на 2006 рік змушує народних обранців дещо нервувати. “Депутати стурбовані вкрай незадовільним станом фінансування галузей охорони здоров’я та освіти, яке передбачене бюджетом області на 2006 рік”, – каже Максим Левчук. Тож на сесії було прийнято спеціальне звернення до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України та народних депутатів України від Полтавщини. В ньому депутати області заявляють, що доведений обсяг розрахункових показників місцевих бюджетів на 2006 рік лише на 68,3 відсотка забезпечує мінімальні потреби області. Виділена сума не дозволить профінансувати захищені статті бюджету: заробітну плату з нарахуваннями, медикаменти, харчування та оплату енергоносіїв.
Так на утримання установ охорони здоров’я бюджетом передбачено 372,5 млн. грн., а це лише 61,6 відсотків від мінімальної потреби, яка складає 604,9 млн. грн. Якщо врахувати, що розмір фонду заробітної плати з нарахуваннями становитиме 339 млн. грн. (91 відсоток від всіх видатків), то решти коштів вистачить лише на те, щоб придбати продукти харчування. Видатки на оплату комунальних послуг та енергоносіїв, придбання медикаментів бюджетом не передбачені. Щодо закладів освіти, то на їх утримання виділено 544 млн. гривень. Цього вистачить лише на виплату заробітної плати з нарахуваннями, виплати за ст.57 Закону України „Про освіту” (449 млн.грн.), на оплату енергоносіїв та придбання продуктів харчування і медикаментів. На все інше: оснащення матеріально-технічної бази, проведення ремонтів та інші невідкладні витрати залишається 115,8 млн. гривень. Поза увагою держави залишається позашкільна освіта.
Обласні депутати в своєму зверненні аргументовано вимагають при формуванні показників Державного бюджету на 2006 рік збільшити видатки на утримання установ освіти та охорони здоров’я, а інакше обіцяють не затвердити бюджет області на 2006 рік.



 
Автор: sokolov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх