ПАРАДОКСальна ситуація

27.10.2005, 17:10 Переглядів: 1 981
В Малій Кохнівці, поруч з очисними спорудами міськводоканалу, влітку запрацював завод з переробки курячого посліду на оргдобрива. З того часу в усі контролюючі інстанції посипалися скарги на його роботу. Працівники очисних вказували, що підприємство забруднює навколишнє середовище та скаржилися на погіршення самопочуття. 14 жовтня СЕС закрила виробництво, але репортери “Телеграфа” пересвідчились – завод працює.
14 жовтня санстанція закрила завод з виробництва добрив з курячого посліду, на сморід від якого скаржилися працівники міськводоканалу. Однак 21 жовтня завод знову працював

Дихайте глибше, ми на каналізаційно-очисних спорудах міськводоканалу, – саме так можна перефразувати відомий крилатий вислів, опинившись на дільниці очисних споруд КП “Кременчукводоканал”, що у Малій Кохнівці. Однак, справжнім винуватцем смердючого повітря є не очисні споруди, а новий цех, який виробляє органічні добрива з курячого помету ТОВ “НВО “Парадокс”. Цех розмістився поруч з об'єктами водоканалу і запрацював цього літа. З того часу працівники очисних споруд, атакують скаргами СЕС, керівництво водоканалу, “Парадоксу”, райдержадміністрацію, а також міську організацію партії “Батьківщина”.
У своїх скаргах вони вказують на їдкий сморід від виробництва добрив. “Навіть стіни приміщення водоканалу просочені ним. У працівників цей сморід викликає блювоту, запаморочення, болі в шлунку, кашель”, – пишуть водоканальці. 14 жовтня, розглянувши скарги, СЕС Кременчуцького району прийняла рішення припинити роботу виробництва. Головний державний санітарний лікар району Василь Товстий в своїй постанові зазначає, що виробництво працює не маючи при цьому проектної документації, акту прийняття об'єкту в експлуатацію та дозволу на початок робіт. Санлікарями лабораторно виявлено перевищення в атмосферному повітрі аміаку та фенолу. Тож, до узгодження всіх документів завод не має права випускати продукцію. Але...
За кілька днів після ухвалення цього рішення підприємство знову працювало, в чому на власні очі пересвідчилися журналісти “Телеграфу”. В.о. прокурора Полтавської обласної природоохоронної прокуратури В'ячеслав Лісовий пообіцяв розібратися у ситуації і вже наступного дня повідомив нас, що підприємство остаточно призупинило свою роботу. “Наразі ми з'ясовуватимемо, які збитки нанесено навколишньому середовищу і притягнемо винних до відповідальності”, - каже прокурор.
Однак керівник заводу впевнений, що за кілька тижнів буде готовий узгоджувальний проект виробництва. А як же неприємний запах?
“Зараз ми плануємо викликати з Києва чи Харкова спецлабораторію, яка б після проведення всіх необхідних робіт, у тому числі і в системі очищення викидів в повітря, має заміряти викиди і дати свої рекомендації щодо вдосконалення виробництва. Вважаю, що такого запаху вже не буде”, - каже директор “Парадокса” Віталій Осьмук.



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх