Таксисти страйкують

3.11.2005, 16:11 Переглядів: 1 773
Якщо сьогодні, третього листопада, з 10-ї до 12-ї години, ви побажаєте скористатись послугами приватних таксі, знайте, у вас нічого не вийде. В цей час таксисти страйкуватимуть. Таким чином кременчуцькі перевізники підтримують Всеукраїнську акцію протесту таксистів, пов’язану з прийняттям змін до закону "Про автомобільний транспорт". Крім того, таксисти мають намір вимагати від влади компенсаційних заходів щодо підвищення цін на нафту і пальне.
Третього листопада, з 10-ї до 12-ї години у місті не працюватиме жодна служба таксі
Фото: Дмитрий Бабец

«Акція протесту в Кременчуці проходитиме мирно, без ексцесів та порушень закону», – кажуть в місцевому відділенні профспілки таксистів. – «Ми не плануємо перекривати Крюківський міст, хоча така пропозиція існувала. Диспетчери просто не прийматимуть замовлень з 10-ї до 12-ї години, а самі таксисти виїдуть колоною в напрямку Києва, Полтави та Павлиша. Ще одна колонна їхатиме містом. Потім всі машини будуть припарковані на стоянках. Цими заходами ми висловлюємо свою солідарність з тими, хто бореться за наші права у Києві. Про це 28 жовтня місцеві перевізники домовилися з головою профспілки таксистів Василем Попиком, який перебував у нашому місті».
Сам лідер профспілки, перебуваючи у Кременчуці, пояснив причини загальнодержавного страйку. За його словами, першопричиною став 'відверто лобістський законопроект, вигідний таксомагнатам'. Після його прийняття, каже Попик, приватні таксі в Україні зникнуть. Адже цей закон зобов’язує таксистів ставити у машинах електронні касові апарати, робити відповідні записи в техпаспорті. Буде заборонено паркуватися в житлових зонах тощо. Мінімальний штраф за порушення планується встановити на рівні 850 грн.
Друга причина – монополія на бензин і газ в Україні, їх висока неврегульована ціна. “Ми вимагатимемо від влади вжити компенсаційних заходів щодо підвищення цін на нафту і пальне, як це робиться на Заході, коли ціни різко зростають. А поки що ми змушені підвищувати вартість перевезень. Водночас відомо, що не всі наші клієнти можуть дозволити собі користуватися послугами таксі за новими розцінками', – каже Василь Попик. На його думку, існує безліч способів аби підтримати перевізників і таксистів, але 'ніхто не хоче займатися вирішенням цієї проблеми'.
Попередньо, таксисти подали в парламент свої поправки до Закону, який уже пройшов перше читання. Їх повністю підтримує Мінтранс. “Якщо ж закон приймуть без наших пропозицій, ми хочемо 3 листопада почути від Президента, що він його не підпише. Якщо до 21 листопада наші вимоги не будуть задоволені, у річницю української революції ми влаштуємо свій майдан», – каже Василь Попик.



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх