Повертати можна лише за правилами

3.11.2005, 16:11 Переглядів: 1 699
У минулому номері газета "ТелеграфЪ" порушувала питання інтенсивності руху транспорту на вулицях Кременчука. Водії, з якими ми спілкувалися при підготовці цього матеріалу, говорили про своє бачення вирішення деяких проблем. З їх пропозиціями ми звернулись до керівників відповідних дорожніх служб.

- Чому не можна на напруженому перехресті перед залізничним вокзалом зробити поворот праворуч з вулиці Леонова на вулицю Халаменюка при червоному сигналі світлофора, як це робиться у Києві чи то Харкові, де на таких ділянках руху подібний поворот дозволяється робити?

Як повідомили нам в міському відділі ДАІ, це не можливо через велику інтенсивність руху пішоходів на даному перехресті. Так, потрапити до вокзалу від зупинки громадського транспорту, що рухається в напрямку ринку і в зворотньому напрямку можна лише, перетинаючи вулиці Халаменюка та Леонова. В ДАІ кажуть, якщо там постійно рухатиметься транспорт, то це створить незручності для пішоходів.

- Чому під час руху потягу на перехресті біля залізничного вокзалу не можливий поворот з Халаменюка на Першотравневу?

Такий поворот не можливий, бо це суперечить правилам дорожнього руху.

- Чи можливо зробити в місті на дорогах, аби світлофори працювали в режимі “зеленої хвилі”?

Як повідомив “Телеграфу” начальник обласного управління ДАІ, полковник міліції Віктор Градоблянський, подібний режим роботи світлофорів діяв в Полтаві, однак зараз він вже не працює. “На це потрібні велики кошти. Апаратура зношується, і “зелена хвиля” вже не діє”, – каже Віктор Іванович.
У кременчуцькому відділі ДАІ повідомили, що у них є відповідний проект роботи світлофорів. “Вони мають бути радіокеровані. Середня швидкість руху автомобілів в цьому випадку має бути 40 км/годину. Таку “зелену хвилю” можна розробити від пивзаводу до електростанції. Для того, щоб здійснити цей проект, слід придбати необхідне обладнання вартістю до 30 тисяч гривень”, – заявили в ДАІ.

- Як розвантажити перехрестя Пролетарської та Першотравневої? З Першотравневої, рухаючись з залізничного вокзалу, не можливо повернути в напрямку мосту.

Керівництво міського відділу ДАІ сповістило, що на даному перехресті планується реоганізувати роботу світлофорів, що спростить зазначений поворот. “Для автомобілів, що рухаються з боку річкового вокзалу горітиме червоне світло, а для водіїв, що їдуть від залізничного вокзалу – вже зелене світло”, – заявив інспектор ДАІ Олександр Марченко. Коли саме це станеться, поки що не відомо. Причина та ж – нестача фінансування.



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх