“И дым отечества нам сладок и приятен”

10.11.2005, 16:11 Переглядів: 1 432
Кременчук в диму. Так щороку в нашому місті проходить пора активного листопаду. Горить зібране листя. Говорити, що це шкідливо та заборонено, зайве.

Кременчук в диму. Так щороку в нашому місті проходить пора активного листопаду. Горить зібране листя. Говорити, що це шкідливо та заборонено, зайве. Але хто повинен за цим слідкувати і відповідати?
Вікторія Ткаченко – головний спеціалист з благоустрою управління житлово –комунального господарства:
– Збирання та вивезення листя в місті проходить на належному рівні. Те, що збирається в Крюкові, відвозиться на Деївську гору, а з лівого берега, для економії пального, – на спеціальну ділянку на вулиці Пугачова. Хто палить листя? Мені здається, найчастіше це діти. Вони люблять бавитися з вогнем.
Микола Закіпний – завідуючий комунальним відділенням міської санепідемстанції:
– Спалювати листя, опалі гілки дерев у невідведених місцях – категорично заборонено. Будь-який дим шкідливий для здоров’я. Санстанція не розслідує випадки підпалу, але ми можемо застосувати проти УЖКГ штрафні санкції, якщо листя своєчасно не вивозиться.
Олександр Кочубей – начальник міжрайонної екологічної інспекції:
– Що робити, коли ви бачите, що палять листя? Насамперед, звертатися у ЖЕДи. У випадку, коли вони не реагують, або ще гірше – палять самі працівники ЖЕДів, потрібно звернутися до нас. Винні будуть покарані. Сумма штрафу за це адмінпорушення для фізичних осіб складає мінімум 85, для юридичних мінімум – 850 гривень.

Чим шкідливий дим від спаленого листя?
Листя – це свого роду зелені легені, що поглинають відпрацьовані гази автомобілів. При згорянні всі ці шкідливі речовини потрапляють у повітря. Особливо небезпечний цей дим для алергиків та людей, що мають проблеми з органами дихання. За кордоном з опалого листя виготовляють гумус, який використовується як добрива. Цікаво, що гумус, вироблений за кордоном, заводять продавати і в Україну.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх