Онкодиспансер не закривають. Поки що

17.11.2005, 16:11 Переглядів: 1 714
Нещодавно знову набуло актуальності питання про реорганізацію Кременчуцького обласного онкодиспансеру. Серед можливих варіантів – закриття цієї лікарняної установи. У Полтаві “ТелеграфЪ” запевнили, що онкодиспансер кардинальних змін не зазнає..

Ні лікарняні ліжка, ні працівників онкодиспансеру скорочувати не будуть. Про це “Телеграфу” повідомив головний лікар Кременчуцького обласного онкодиспансеру Іван Дороженко, посилаючись на слова в.о. начальника обласного управління охорони здоров'я Юрія Курилка. Резонанс навколо подальшої долі онкодиспансеру викликав візит до лікарняного закладу полтавської комісії, яка минулого тижня вивчала роботу диспансеру. Висновки комісія обіцяє надати наприкінці тижня. “Ми сподіваємось, що структура закладу залишиться така сама, як і була, – каже Іван Дороженко. – Наш диспансер обслуговує не лише Кременчук, але й мешканців п'яти районів. За кожним міським лікарняним закладом закріплені куратори, що надають пацієнтам консультативну допомогу. Яким чином будуть реорганізувати онкодиспансер, ще невідомо”. Начальник міського відділу здоров'я Валерій Литвиненко каже, що рішення про подальшу долю диспансера доведеться чекати близько року.
Як можуть реформувати онкодиспансер? Одна з версій: він стане онковідділенням при одній з міських лікарень. Це приведе до скорочення лікарняних ліжок та зменшить фінансування. Лікарі вважають, що краще розмістити онкодиспансер у приміщенні колишнього військового шпиталю. Туди ж можна перевести і кожвендиспансер. Медики виграли б двічі: після себе військові залишили не лише зручне приміщення, але й потрібне лікарям обладнання. Проте “військові” приміщення поки що висять у повітрі: Міністерство оборони не передало шпиталь на баланс ні місту, ні області.
Ще одна версія, найфантастичніша: для онкодиспансеру збудують нове приміщення. До речі, це передбачено державною програмою «Онкологія». Є навіть постанова Кабміну, за якою у 2002-2006 роках у місті мало з'явитися нове приміщення для онкодиспансеру на 120-150 ліжок. Земельну ділянку на будівництво диспансеру виділили, а от про гроші забули.
Зараз фінансування онкодиспансеру обходиться обласному бюджету в 470 тисяч гривень. Це 8 грн. 08 коп. на місяць на кожного онкохворого. Бюджет-2006 диспансеру в області обіцяють затвердити. А це гарантія, що принаймні рік його ніхто не чіпатиме.



 
Автор: mudraya
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх