Великий переїзд

24.11.2005, 15:11 Переглядів: 1 869
Два гуртожитки, розташовані на вулиці Гвардійській, почнуть перебудовувати вже наступного року. Власникам кімнат обіцяють продавати реконструйовані квартири на вигідних умовах..
За кілька років за мість цієї малосімейки може з’явитися дев’типоверхівка

Минула сесія міськради затвердила програму реконструкції малосімейних гуртожитків на 2006-2015 роки. Згідно з програмою, протягом семи років буде реконструйовано 14 малосімейок. Мешканці двох будинків по вулиці Гвардійській мають “з”їхати” зі своїх осель вже протягом 2006 року. Що чекає на них та на їх будинки “ТелеграфЪ” з'ясовував у начальника КП “Квартирне управління” Володимира Обідчука.
– Коли і куди переселятимуть мешканців малосімейок?
– До 2007 року мешканців будинків по вул.Гвардійська, 6 та 10 потрібно переселити в інші малосімейки. Вже відселено близько 15 сімей і туди ми вже п'ять місяців ми нікого не селимо. Будівництво планується розпочати влітку наступного року. Мешканці цих будинків мають прийти до квартирного управління, взявши з собою паспорт, прописку, довідку з МБТІ, довідку про склад родини, та довідку з міста роботи.
– Чи матимуть ці мешканці пільги на повернення 'свого' житла після реконструкції?
– Мешканцям малосімейок нададуть право на першочергове отримання житла за іпотечним кредитом, тобто вони візьмуть участь у дольовому будівництві. Якщо вони братимуть кредит у банку, то сплачуватимуть лише три відсотки від кредитної ставки. Решту платитимемо ми. Право власності на квартиру мешканець отримає лише тоді, коли виплатить кредит. Ми хочемо зробити, аби максимальна вартість квадратного метра житла у цих будинках не перевищувала 300 доларів. Але точно назвати якою буде його ціна зараз неможливо. Мешканці малосімійок, які мають пільги згідно з наказом №52 Міністерства охорони здоров'я (ліквідатори ЧАЕС, афганці, учасники Великої Вітчизняної війни, онко-, психічнохворі, хворі на туберкульоз) отримають житло безкоштовно. Якщо міськвиконком братиме участь у будівництві, то отримає 6% житла у реконструйованих будинках.
– Якими будуть будинки після реконструкції?
– Вже є рішення, за яким у реконструйованих будинках намічено встановити свої котельні та лічильники на воду, газ, електроененргію. Будинок ми будемо здавати майбутнім власникам “під ключ”, за винятком тих випадків, коли мешканці квартир захочуть платити лише так би мовити за “стіни”, а все інше робитимуть самі. За будівельними нормами, в будинку мають бути балкон або лоджія, прихожа, ванна, туалет. У під'їзді – броньовані двері. Можливо, в деяких випадках доведеться зносити “коробку” будинку та зміцнювати фундамент. У таких випадках на старому фундаменті буде будуватись дев'ятиповерхівка. Це зробить квадратний метр житла на 15-17 відсотків дешевшим.
– Якою буде доля магазинів, офісів, що розташовані на перших поверхах малосімійок?
– Перші поверхи залишаться нежитловим фондом, і ті організації, які орендували раніше ці примішення, зможуть орендувати їх і далі. Якщо ці організації будуть брати участь у дольовому будівництві, вони зможуть отримати приміщення у власність. Також ми плануємо робити прибудови в яких також можна буде розмістити нежитлові приміщення.
– Чи існують заборгованості з комунальних послуг у мешканців малосімейок?
– Лише в двох будинках, які ми плануємо реконструювати, мешканці заборгували 400 тисяч гривень за комунальні послуги. Ці борги вони мусять погасити. Зараз ми не обмежуємо боржників у часі, але якщо вони не розплатяться, то ми будемо змушені звернутися до послуг юристів.
З питань щодо відселення з малосімейок, звертайтесь до Квартирного управління у вівторок та четвер з 13 до 16.



 
Автор: mudraya
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх