Обділені лікарі готові влаштувати страйк

1.12.2005, 12:12 Переглядів: 1 550
Кременчуцькі медики підтримали Всеукраїнську акцію протесту, влаштовану галузевою профспілкою в Києві 29 листопада. Готові вони підтримати і Всеукраїнський страйк. Медики вимагають гідної зарплати та нормальних умов праці..

Сьогодні кременчуцькі медики отримують в середньому 400-500 гривень на місяць. У трудових колективах склалась напружена ситуація, яку медики далі терпіти не хочуть. Першим етапом радикальних дій стала участь кременчужан 29 листопада  у пікетуванні будинків уряду та парламенту України. В цей же день в дитячій лікарні пройшли профспілкові збори, які підтримали столичних пікетувальників. Голова профспілки медиків дитячої лікарні Володимир Багач заявив, що за рівнем зарплати працівники охорони здоров'я знаходяться на 29, передостанньому місці серед інших галузей економіки. За ними лише селяни.
А з нового року ситуація у медиків погіршиться ще більше. На наступний рік на охорону здоров’я Кременчуку виділили вдвічі менше, ніж необхідно. “38 млн. 763 тис. гривень не вистачить навіть на виплату заробітної плати нашим медикам, - каже Тетяна Неїленко, начальник місьфінвідділу. – Щоб зберегти галузь, нам доведеться  скоротити 3 тис. 400 працівників. А у нас всього працює  4 тис. 800 медиків. В результаті навантаження на кожного зросте у кілька разів, а якість обслуговування – зменшиться. Є ще один радикальний вихід із ситуації – закрити на правому березі другу міську лікарню, на лівому – третю та дитячу, залишити на все місту одну першу лікарню. Однак обидва шляхи суперечать Конституції України.
“За останні роки з 423 ліжок в дитячій лікарні залишили 175. Але хворих не меншає, не меншає і площ, які мають прибирати санітарки. Навантаження лише збільшується. А зарплата зростає на копійки. Які потім мізерні пенсії отримуватимуть медики?”, – каже Володимир Багач і пітримує пропозицію колег про оголошення Всеукраїнського страйку медиків.
Підсумовуючи профспілкові збори медики дитячої лікарні ухвалили резолюцію в якій вимагатимуть від керівництва країни збільшення видатків на охорону здоров'я, а ще висловлюються за прийняття змін до законодавства України про охорону здоров'я.
Якщо ж влада не виконає вимог медиків, кременчуцькі лікарі погрожують оголосити страйк.



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх