У місті почали продавати ялинки

16.12.2005, 10:12 Переглядів: 3 879
Із 15 грудня у Кременчуці розпочався сезон продажу новорічних ялинок, а з ним і проблеми для лісопаркових господарств міста. Середня ялинка, висотою до двох метрів від держлісгоспу обійдеться вам у 13,50 грн., а мінімальний штраф за зрубану незаконно новорічну красуню затягне у 125 гривень 80 копійок..
Кременчуцький лісгосп планує заготовити та реалізувати мешканцям міста близько 10 тисяч ялинок. Найдешевша обійдеться вам у 10 грн. 50 коп.

До нового року Державне підприємство “Кременчуцьке лісове господарство” планує заготовити та реалізувати близько 10 тисяч ялинок. Вартість лісової красуні, яка не виросла вище метра, становитиме 10 грн. 50 коп. За ялинку, яка сягає метра, але не перевищує двох, у держлісгоспі, який розмістився на вулиці Шевченка, 41, попросять 13 грн. 50 коп. У 24 гривні обійдеться ялинка довжиною від двох до трьох метрів, – повідомив головний лісничий Кременчуцького лісгоспу Роман Пащенко.
Однак головний лісничий Кременчука та району не радить поспішати купувати ялинки, щоб вони не облетіли. “Традиційно люди намагаються озеленити будівлю живою хвоєю. Любителі-натуралісти, які хочуть бачити живе дерево вдома, можуть не поспішати купувати ялинку, бо живе дерево не може довго зберігатися вдома свіжим. Якщо ж ви придбали його раніше, тримайте на холоді, стовбур помістіть у воду або у мокрий пісок”, – радить пан Роман.
Крім того, чим пізніше кременчужани купуватимуть ялинки, тим дешевше вони можуть для них обійтися. Минулого сезону за тиждень до Нового року півтораметрова красуня коштувала від 15 гривень, а у переддень – 5-7 гривень.
Звичайно, кременчуцьких ялинок на всіх мешканців не вистачить, тому їх завозитимуться до нашого регіону з Західної України та Карпат.
Разом з тим в магазинах міста вже з'явились штучні ялинки. Так 60-сантиметрову штучну ялинку продають за 65 гривень, півтораметрову – за 270, 2,4 метра – за 400 гривень. Штучні ялинки з підсвічуванням (кінцівки голок зі скловолокна підсвічує галогенна лампочка) коштують 300, 460, а то й 1000 гривень, залежно від розміру. Продаються й аерозолі з хвойним запахом (25 гривень) і штучним снігом (12 гривень).

Незаконна ялинка обійдеться дорожче
Ялинковий сезон має й не святковий бік медалі. З року в рік вистачає тих, хто без дозволу вирубує дерева. Головний лісничий Кременчуцького лісгоспу Роман Пащенко каже, що цього року його працівники вже затримали одного бракон'єра на третьому Занасипі. Торік таких було шість чоловік. Але, вочевидь, реально цих людей значно більше. Лісова охорона не в змозі сама боротися з порушниками, тож до справи напередодні Нового року підключиться ще й міліція. Сума штрафу, який має заплатити незаконний порубщик за одне деревце, сягатиме 125,80 грн. (40 грн. збитку та 85 грн. - адмінштраф).



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх