У бій ідуть «білі та пухнасті»

29.12.2005, 16:12 Переглядів: 2 019
Останнє в цьому році сесійне засідання депутати міської ради четвертого скликання перетворили на політичні баталії містечкового масштабу. Однодумці Почесного громадянина Кременчука Володимира Матицина у міській раді завойовували прихильність громади. Інші депутати активно ставили під сумнів щирість цих благих намірів..
Спостерігати за політичними баталіями колег деяким депутатам було нудно. Краще мріяти про страви на новорічному столі
Фото: Дмитрий Бабец

Рекордні дев’яносто питань порядку денного, пов’язані з життєдіяльністю міста, депутати розглядали мимохіть. Плідно попрацювавши на депутатських комісіях, обранці не вдавалися до обговорень. “Сесійний час” вони використали для того, щоб попрацювати на пресу та показати з її допомогою народу, хто з фізично та ідейно присутніх у залі місцевих діячів чого вартий.
Каменем спотикання стало ставлення виконкому ради до результатів недавніх громадських слухань, в яких активно брав участь Віталій Калашник, голова громадської організації “Рідне місто”. Депутата Віталія Корягіна не задовільнило те, що в порядку денному це важливе, на його думку, питання сховали в пункті “Про затвердження рішень виконкому”. Він запропонував депутатам детальніше вивчити результати громадських слухань і окремо включити це питання до порядку денного. За його пропозицію проголосували лише шестеро депутатів. За тим, хто і як голосує, уважно стежила відеокамера з “мас-медійного” балкончика. За даними прес-служби виконкому, цього прискіпливого відеоператора для роботи на сесії акредитувало друковане видання “Панорама”, яке активно працює над створенням позитивного іміджу Володимира Матицина та Віталія Калашника. Серед тих, хто підтримав Віталія Корягіна, “ТелеграфЪ” помітив депутатів Олега  Бабаєва, голову правління АТ “Кременчукм’ясо” та Олександра Роженка, голову правління АТ “Торговий дім “Укртатнафта”.
Пропозицію Віталія Корякіна першим зустрів в “штики” Олександр Мельник. Він назвав громадські слухання замовленими “білим і пухнастим, великим меценатом Володимиром Матициним”, звинуватив Корякіна у відсутності офіцерської честі та в тому, що його виступ на сесії теж “оплатили”. Позицію Олександра Мельника підхопили однопартійці Олександр Урін та Валентин Стасюк і навіть представник “Партії регіонів” Денис Терещенко. Останній закинув активним учасникам громадських слухань “добровільно-примусову” явку на цей резонансний захід співробітників “їхніх” фірм та шкіл міста. Віталій Корягін категорично заперечувати це твердження не став, але зазначив: “Це не замовлені громадські слухання. Це позиція півтори тисячі кременчужан та 50 громадських організацій”.
Суперечки з приводу “хто, що і заради якого піару замовив” закінчилися о третій годині дня. Відразу після цього оператор від газети “Панорама” припинив роботу. Чинний мер Кременчука Микола Глухов так прокоментував ці баталії: “Дві години – одне питання. Ось вам прообраз майбутньої міської ради. А всі ці виступи – предмет для політичної розкрутки”.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх