Новий рік зустрічатимемо без снігу

29.12.2005, 16:12 Переглядів: 1 543
Цього тижня кременчужанам здалося, що почалася справжня зима, зі сніжком і морозцем, як годиться. Хтось зрадів, що і на Новий рік будемо зі снігом. Але погода – панночка примхлива. У вівторок зранку ще мело, а вже після обіду пішов дощ і гарний біленький сніжок перетворився на сірі калюжі.

Давно вже мешканці нашого міста не пам’ятають такого Нового року, щоб снігу було по коліна і тріщав мороз. Столицю сусідів-росіян замело, а нас лише легенько притрушує. Хоча хто знає, можливо напередодні Нового року нам варто чекати справжньої зими? Адже існує така думка: яка погода у Москві, така через два-три дні буде й у нас. За детальним прогнозом на Новорічні свята ми звернулись до обласного Центру гідрометеорології.
“Останніми днями дійсно потеплішало, – констатує провідний спеціаліст центру Любов Бідюк. – І на Новий рік нас чекає така ж сама картина. Відлига протримається до самого свята, цими днями очікуємо на 0°С. 31 січня та 1 лютого температура дещо знизиться. Вдень матимемо той же нуль, а ось Новорічну ніч проведемо в мінусі – стовпчик термометра опуститься до позначки –2…-4°С'.
Московські снігопади, всупереч народним прогнозам, до Кременчука не дійдуть. Пані Бідюк запевняє, що в новорічну ніч можливі лише слабенькі опади. Синоптики не заперечують, що така закономірність справді існує, але кажуть, що спрацьовує вона не завжди. “Якщо циклон йде до нас із півночі, то дійсно можемо мати ту картину, яку москвичі спостерігали декілька днів перед цим, – пояснює Любов Бідюк. – Наразі ж циклони в Україну йдуть в основному із заходу”. Тож поки що зима відміняється.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх