І знову про вклади

9.02.2006, 19:02 Переглядів: 1 873
Радянські заощадження можуть повертати побутовою технікою чи державними цінними паперами. Про відповідний законопроект, який депутати планують прийняти ще до виборів, розповіла нардеп Катерина Фоменко, яка перебувала у Кременчуці минулого тижня..
Гостя з Києва, пані Катерина Фоменко розповідала про вклади... Гарно розповідала, заслухаєшся...

Катерина Фоменко – голова тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради з питань фінансово-економічного обгрунтування джерел і механізму відновлення заощаджень громадян України. Минулого тижня, перебуваючи у Кременчуці, вона розповіла про законопроект, який парламентарі можуть розглянути вже найближчим часом. Він передбачає нову схему повернення заощаджень Ощадбанку СРСР. 'Є внутрішні і зовнішні джерела з яких  можуть бути виплачені внески. Зовнішні – переговори з Росією щодо коштів переданих Ощадбанком України в Росію. А це 82,3 млрд. радянських карбованців. Ці кошти, передавалися в Росію як міжбанківський кредит. Росія повинна була щорічно нараховувати відсотки за користування цим кредитом. Але угода проіснувала 5 місяців. Потім було вирішено цю сума перенести на державний внутрішній борг України”, – пояснює Катерина Фоменко. Зараз, за її словами,  варто почати переговори щодо повернення грошей. „А внутрішні джерела – це, як у Білорусії, компенсація внесків технікою, або, як у Казахстані – проіндексувати суми внеску через системи Нацбанку”, – каже пані Фоменко. Саме на використання внутрішніх джерел спрямований новий законопроект.
За словами пані депутата техніку можуть надавати підприємства, які мають борги перед держбюджетом. Тобто може бути задіяна своєрідна бартерна схема. Якщо застосовувати варіант Казахстану, то тут механізм виплат передбачає переоформлення всіх компенсацій у державні цінні папери з різними термінами їх погашення. Наприклад, відповідно до категорій вкладників (1-а категорія – громадяни з 1936 до 1940 р.н., 2-а - з 1941 до 1960 р.н. і т.д.).
Тема повернення знецінених вкладів для громадян України, як тема побудови нового мосту для кременчужан. Особливо актуальною вона стає у передвиборчий період. Цікаво, що обіцяли б депутати народу, якби повернули гроші та побудували новий міст?



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх