Депутат проти міліції

9.02.2006, 19:02 Переглядів: 1 719
Рідна сестра депутата міськради Дениса Терещенка минулої суботи, 4 лютого, потрапила до Крюківського райвідділу міліції, аби дати пояснення у справі, що цікавила правоохоронців. Згодом до міліції завітав і сам депутат. Між ним та правоохоронцями виник конфлікт. Керівництво міліції стверджує, що працівники діяли згідно з законом, депутат з ними не погоджується і обіцяє скаржитися в Київ.
Депутат, кандидат в мери Денис Терещенко заступився за свою сестру і обіцяє правоохоронцям „розборки”

У ніч з п’ятниці на суботу на вулиці Ярмарковій правоохоронці затримали групу юнаків, які намагалися незаконно проникнути до одного з кіосків. Двох 15-річних хлопців доставили в притулок “Промінь”. Ще одного, 16-річного юнака, привезли до Крюківського райвідділу міліції. Як з’ясувалось, підлітки вже мали негаразди з законом. Про це журналістам розповів заступник начальника міського управління міліції, полковник міліції Анатолій Михайлик.
Працівники відділу у справах неповнолітніх Крюківського райвідділу міліції вилучили у затриманого підлітка мобільний телефон, вартістю близько 1000 грн. Юнак повідомив, що телефон йому подарувала подруга – неповнолітня рідна сестра депутата міськради Дениса Терещенка. Міліціянти вирішили з’ясувати історію телефону і дівчину, з усного дозволу батька, привезли до райвідділу. “Однак, вже за кілька хвилин там з’явився її брат-депутат. Дениса Терещенка не влаштували пояснення, стосовно перебування в міліції його сестри. Начальник відділу у справах неповнолітніх Світлана Жемчужникова намагалася дати ці пояснення”, – каже полковник міліції. Заступник начальника міського управління міліції Анатолій Михайлик повідомив, що згодом Денис Терещенко написав заяву на ім’я начальника райвідділу міліції, стосовно незаконного затримання його родички та дій начальника відділу у справах неповнолітніх Світлани Жемчужникової. Правоохоронці провели службове розслідування. Порушень у діях своїх колег вони не виявили, але справу передали на подальший розгляд до прокуратури.
Тим часом депутат заявив, що скаргу на дії правоохоронців він готує до обласної та Генеральної прокуратури, а також до обласної міліції та керівництва МВС. За його словами, начальник відділу у справах неповнолітніх брутально поводила себе з депутатом, залякувала ледь не арештом, забувши про недоторканність, а на додаток ще й штовхалася. Щодо інших працівників міліції, то вони не представлялися на прохання Терещенка. Дивує депутата і миттєвість розслідування його заяви, не виявлення будь-яких порушень. Денис Терещенко здивований тим, що розслідування відбулося без розмови з ним чи його сестрою, які фігурують у заяві. Сама сестра депутата підтверджує слова старшого брата про образу правоохоронцями її та членів її родини.
Депутат називає цей інцидент провокацією, причиною якого стало його висування на пост мера.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх