Дітям війни знову не пощастило

17.02.2006, 11:02 Переглядів: 1 669
Президент наклав вето на закон, яким передбачалась 25-відсоткова знижка при платі за комунальні послуги та 30-відсоткова добавка до пенсії громадянам, які підпадають під категорію „діти війни”..

Пристрасті навколо Закону “Про соцзахист дітей війни” не вщухають. Днями Президент України Віктор Ющенко повернув – зі своїми пропозиціями – для повторного розгляду Верховною Радою Закон «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2006 рік», ухвалений парламентом 19 січня 2006 року. Це саме той документ, який передбачає надання дітям війни права на 25-відсоткову знижку при платі за комунальні послуги та 30-відсоткове підвищення пенсії. Тож тепер цих пільг доведеться почекати. Причина – брак коштів у державному бюджеті. За підрахунками Міністерства фінансів, щоб реалізувати запропоновані зміни, потрібно скерувати з держбюджету більш ніж 12 мільярдів гривень. Тоді як у бюджеті на це передбачено лише 700 мільйонів. Натомість в.о.голови бюджетного комітету Людмила Супрун вважає, що 700 мільйонів з лишком вистачить для фінансування 25% скидки на компослуги, починаючи з 1 січня. Хто рахує краще, невідомо. Але відомо, що минулого тижня депутати спробували подолати вето Президента. Проте зробити це не вдалося. Замість 300 голосів “за” проголосували лише 246 народних обранців.
Попри все, статус „діти війни” існує. Має ця категорія громадян і певні пільги, одна з яких – безплатний проїзд у транспорті. Як повідомляє начальник Крюківського управління праці та соціального захисту Людмила Ревега, наразі всі громадяни, які підпадають під цю категорію можуть поставити у пенсійних посвідченнях штамп “Діти війни”, який і даватиме право на пільги. Людмила Ревега, каже, штам буде проставлятися у пенсійному посвідченнні за наявності паспорту та ідентифікаційного коду.



 
Автор: sokolov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх