І все-таки ми їх любимо

23.02.2006, 13:02 Переглядів: 2 589
Ми любимо чоловіків! За що? Як-то кажуть, люблять не тому що, а всупереч. Ось і ми, любимо їх всупереч тому, що вони не такі, як ми, тому, що ми настільки різні, що нам завжди є про що посперечатись. Ми вважаємо чоловіків диваками і часом не розуміємо їхніх вчинків. Іноді вони нас навіть дратують.

Мозок
Вага головного мозку у чоловіків майже на 14% більша, ніж у жінок.

Кров
Чоловікам можна псувати крові на 1-1,5 літра більше, ніж жінкам. Тому що саме на стільки більше крові має чоловічий організм, ніж жіночий. До того ж кров чоловіків на 5% багатша еритроцитами. Еритроцити містять гемоглобін – головний переносник кисню в організмі. Це одне із пояснень того, чому чоловіки легше переносять фізичні навантаження.

Волосся
Чоловіки відрізняються від жінок волоссям, а точніше його кількістю і місцями проростання. У кожного з представників сильної статі на підборідді, під верхньою губою, а також на грудях курчавиться більш або менш густа парость. А з віком волосся починає рости ще й на спині і у вухах... і випадає на голові.
Майже половина чоловіків у віці 30 років починає сяяти першими прогалинами. Вчені-трихологи, тобто спеціалісти з волосся, причиною облисіння називають стрес, гени та гормони. Процес облисіння медики охрестили розумним словосполученням „андрогенна алопеція” і стверджують, що винні у всьому... жінки. Саме по материнській лінії з вірогідністю у п’ятдесят відсотків успадковується ген, що запускає механізм облисіння.
Передається він через покоління, так що поцікавтесь, чи були проблеми з шевелюрою у батька і прадідуся вашої мами. Ранню загибель „зачіски” викликає підвищений вміст тестостерону у волосяних цибулинах. Але... чим рідше волосся на голові і густіше на тілі, тим кращий чоловік у ліжку – той же тестостерон старається.

Очі
Майже всі чоловіки – дальтоніки. Хоча класичний дальтонізм зустрічається лише у десяти відсотків чоловіків, в цілому майже всі вони неправильно сприймають кольори. Цього разу винний ген, що відповідає за сприйняття червоної частини спектра. Підлий ген знаходиться в X-хромосомі. Як з’ясували американські вчені, у нього більше ніж 80 різновидів. Деякі з них дещо дефективні. Саме вони і порушують сприйняття червоного чоловіками. Жінкам таке не загрожує, бо вони мають дві копії цього гена, які компенсують дефекти один одного – по одному від кожного з батьків. А чоловікам дісталась лише материнська копія. На практиці це виглядає так: жінка розрізняє малиновий, бордовий і пурпурний, а для чоловіка всі ці кольори в рівній мірі „червоні”.
А ще очима чоловіки люблять та сплять.

Ніс
Жінки натхненно ходять по парфумерних магазинах, в надії вибрати аромат, який справить незабутнє враження на чоловіків. І дарма. Не потрібні їм наші „Chanel” чи „Estee Lauder”. Вони їх не збуджують. До такого висновку прийшли американські спеціалісти.
Невропатологи чикагського центру провели серйозне дослідження і з’ясували, що найбільше збуджує чоловіків змішаний запах кабакового пирога і лаванди. На другому місці також змішаний аромат – запах пончиків і чорної кориці. На третьому – разом той же пончик з тим же кабаковим пирогом. Чому ці запахи мають такий сильний еротичний ефект, вчені з’ясувати не можуть. Припускають, що у всьому винне доісторичне минуле наших пращурів, коли споживання їжі біля вогнища і шлюбні ігри проходили одночасно.

Шкіра
Ми часто називаємо чоловіків товстошкірими і навіть не здогадуємось, наскільки це близько до істини. Якщо не в переносному сенсі, так у прямому. Шкіра у чоловіків дійсно товща і менш чутлива, ніж у жінок. Тому і зморшки у них з’являються пізніше.

Ребра
Обговорюючи тему цієї публікації, від тих же чоловіків ми почули запитання: „А правда, що у чоловіків дійсно на одне ребро менше, ніж у жінок”. Мовляв, медики, які роблять розтини, рахували. Що й казати, темнота. Це у середньовіччі лікарі були впевнені, що чоловіки мають на одне ребро менше, ніж жінки, а в організмі кожної людини є „незнищенна кістка”, із якої він відродиться у день Страшного суду. Але ще в XVI столітті основоположник анатомії Везалій Андреас потайки провів десятки розтинів, щоб дослідити скелет людини. Він переконався, що у чоловіків усі ребра на місці, і ніякої незнищенної кістки теж не знайшов. Такі думки йшли врозріз із християнським ученням, тож Везалію добряче від церкви дісталося. Хоча, на щастя, покарання вогнищем його обминуло.

Чоловічі іграшки
З віком іграшки чоловіків дорожчають. І якщо в дитинстві його можна було задовольнитися олов’яним солдатиком, пласмасовою вантажівкою чи саморобною рогаткою, то з дорослим чоловіком цей номер не пройде. Наукове формулювання інтересів чоловіка звучить так „Нам подобаються прикольні штучки”. Під це визначення підпадають: комп’ютери, автомобілі, мобільні телефони, годинники, сигари, зброя, ножики, космічна техніка і т.п. Чоловіки грають азартно у будь-що, футбол чи комп’ютерні ігри – різниці немає. У спілкуванні із собі подібними, залежно від захоплення, вони періодично вигукують емоційні, але загадкові для жіночого вуха фрази на кшталт: „Пасуй на правий край” чи „А ти бігав Call of duty?”, або „Набив левел – одразу зберігайся”.
Таким чином, прогрес науки і техніки викликаний зовсім не бажанням облагодіяти людство, а імпульсом „зафігачити оцю штуковину і подивитися, що з цього вийде”. У чоловіків є ще один імпульс – купувати цікаві штучки. І якщо поряд немає жінки, яка здатна його стримати у цей момент, чоловік може потратити на їх придбання всі гроші, та ще й у борги залізти.
У жінок теж є подібний імпульс під кодовою назвою „Сорока”. Жінка здатна витратити всі гроші на те, що блищить, гарно пахне чи намазується на будь-яку частину тіла. Але це вже тема іншої розмови.

„Дивна” чоловіча поведінка
Чим більше представники обох статей домагаються рівноправ’я, тим більше відмінностей знаходять психологи, педагоги, соціологи і лікарі між чоловіком і жінкою.
• Коли чоловік читає газету, зовнішні подразники на кшталт жіночого голосу на нього не діють. Єдиний спосіб звернути на себе увагу – відібрати у нього цю саму газету. І справа тут не в тому, що чоловікові начхати на кохану. Невропатологи з’ясували, що робити кілька справ одразу можливо завдяки сполученням між обома півкулями мозку. У жінки їх з лишком, тому вона вміє одночасно розмовляти по телефону, робити педикюр і давати чоловікові цінні вказівки. Чоловіка ж у цьому плані природа обділила.
• Чоловіки беруть участь у справах сімейних дуже рідко, і це надзвичайно дратує жінок. На жаль, дослідження соціологів підтвердили, що більшість чоловіків вважає роботу важливішою за сім’ю. Доведеться змиритися. З іншого боку, зароблені гроші вони у сім’ю ж і приносять.
• Чоловік може цілий день поспіль шукати ключі від квартири і не помічати, що вони в нього під носом. Зате він чітко бачить через вікно сусіднє подвір’я вцілому і кожного з підлітків-оболтусів окремо. Офтальмологи заявляють, що периферичний зір, що дозволяє бачити предмети зліва, справа і навіть, ззаду, у жінки розвинутий набагато краще, ніж у чоловіка. Тобто, у чоловіків його взагалі немає - вони добре бачать тільки вперед і вдалину.
• Жінки, які звинувачують чоловіків у лінощах і нездатності допомагати по господарству, не знають простого наукового факту: мозок чоловіка влаштований таким чином, що він по-іншому реагує на безлад.  Чоловічий мозок менш чутливий і, відповідно, менш сприйнятний до деталей. Тому чоловіки сприймають пилюку чи розкидані речі зовсім не так, як жінки. Вони надають цьому меншого значення.
• Жінки вважають, що чоловіки мало говорять їм про кохання. А чоловік свої почуття висловлює через вчинки. Тільки заради коханої жінки чоловік здатний винести сміття чи помити посуд.
• Чоловіки не такі балакучі, як жінки. Психологи довели, що чоловічий словниковий запас вдвічі менший за жіночий – приблизно 12 тисяч слів. До того ж, частина чоловічого мозку, яка відповідає за ведення розмов, ближче до ночі „блокується”. Тому жінкам можна порадити ввечері помовчати, а якщо це неможливо – вести бесіду з коханим у формі монологу.
До того ж чоловічий мозок виділяє більше основної стимулюючої речовини окситоцину і набагато менше 'заспокійливого' ферменту серотоніну. Саме тому для жінки, яка втомилась, емоційна розмова – це ідеальний спосіб розслабитись. Чоловіку, який втомився, потрібно 'відключитись'. З цієї причини, а зовсім не на зло, чоловіку хочеться схопитись за пульт телевізора і переключити його на спортивний канал.
• Чоловіки бояться поганих новин. Їх підсвідомість здатна пропустити мимо вух 'гірку правду', аби лише не травмувати себе, коханого. 'Лише жінки і лікарі знають, наскільки необхідною чоловікам буває брехня', – сказав Анатоль Франс. Природа нагородила жінок витонченим лукавством, в той час як чоловікам дісталась лише дитяча довірливість.

Правила спілкування
Жінки споконвіку нарікають на чоловіків, що вони їх не розуміють. Просто наївні створіння не знають, як говорити з чоловіками правильно.
Правило № 1: Чоловіки підтримують розмову, якщо чітко бачать її ціль.
Вони орієнтуються на результат і краще почувають себе тоді, коли знають, у яких часових рамках їм доведеться діяти. Їм потрібне відчуття контролю над ситуацією. Жінки, як правило, заходять здалеку, бо їм подобається сам процес: „Любий, нам треба поговорити”, „А ти нічого мені не хочеш сказати?”, тощо. Таким методом добитися від чоловіка відповіді неможливо. Запитання краще ставити конкретно. Наприклад: „Мені подобається ота сукня. Купиш?” або „Ми поїдемо влітку на Кіпр?”. Результат не примусить себе довго чекати. А от яким він буде – „ТелеграфЪ” прогнозувати не береться.
Правило № 2: Чоловіки думають мовчки, висловлюючи лише кінцевий результат.
Вони старанно приховують свої страхи і побоювання, і не дають відповіді на поставлене запитання до тих пір, поки не приймуть рішення. Жінки, навпаки, думають вголос і висловлюють одразу все, що їм приходить у голову.  Це не може не дратувати „мовчазну” половину. У таких випадках жінки вважають, що чоловіків не хвилює їх точка зору, а чоловіки впевнені, що жінки їх задарма мордують. Дві „протилежності”, щоб уникнути конфліктів, просто мають прийняти до уваги поведінку один одного.
І все ж дещо спільне чоловіки і жінки мають. Дослідження вчених Корнельського університету показало, що чоловіки і жінки почувають себе щасливішими в компанії один одного, ніж поодинці. І це вселяє надію, що таки порозуміємось.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх