Прем’єр Єхануров проінспектував Полтавщину

2.03.2006, 17:03 Переглядів: 1 564
Минулої суботи, 25 лютого, на Полтавщині перебував прем’єр-міністр України Юрій Єхануров..
Прем’єр-міністр Юрій Єхануров назвав Полтавську область „міцним середнячком” та перерахував наші недоліки
Фото: Дмитрий Бабец

Прем’єра в області чекали ще 18 лютого. Але тоді візит відклали. Рівно через тиждень, 25 лютого, кортеж Юрія Єханурова прибув до Полтави з Харкова. Зранку пан Єхануров ознайомився з роботою підприємства “Полтавагазвидобування”, де провів нараду з питань надання надр у користування, а також з питань розвідки, видобутку і переробки корисних копалин. О 13.30 він зустрівся з адміністративно-господарським активом області.
Обласних високопосадовців зібрали в залі засідань облдержадміністрації заздалегідь. Мовляв, охорона вимагає, аби за півгодини всі вже сиділи на місцях. Прем’єр, на відміну від Президента, майже не спізнився і з самого початку всіх попередив: “Працюємо півтори години. Далі у мене все розписано по хвилинах”. Попросив виступати коротко. „Побалакати довше може губернатор і я”, – додав він під усмішки присутніх. Після цих слів на трибуну викликали губернатора Степана Бульбу. Губернатор хвилин 15 переважно вихвалявся здобутками влади (ріст виробництва, залучення інвестицій), планами на майбутнє (будівництво гігантського комплексу по вирощуванню курей і переробці курячого м'яса, а також будівництво заводу з виробництва біоетанолу та електрометалургійного комбінату “Ворскла-сталь”) та просив допомоги (надання коштів для будівництва корпусу обласної лікарні, вирішення м’ясо-молочної війни між Україною та Росією, надання коштів та пільг сільгоспвиробникам).
Сам прем’єр більше критикував. Говорив про виявлені недоліки в роботі керівництва області. Наприклад, незадовільну ситуацію на ринку праці. За словами прем’єра, офіційне безробіття в області перевищує середні показники по Україні. Не сподобалась Юрію Єханурову і ситуація з житловим будівництвом – область значно відстає від інших регіонів в питаннях забезпечення громадян житлом. Погані показники ми маємо і по малому підприємництву. А ще недопрацьовуємо по іноваційній роботі. Звернув увагу прем’єр і на наші ціни на пальне. “Перетнули кордон Харківської та Полтавської областей, як у вас ціна літра бензину різко зросла. Це що таке?”, – запитав прем’єр у губернатора. Степан Бульба промовчав.
На завершення, за підсумками візиту, Юрій Єхануров назвав стан економіки Полтавщини на рівні “міцного середнячка”, розцілувався з керівниками області, сів у літак та полетів до Києва.



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх