Інвалідам Великої Вітчизняної житло не світить

2.03.2006, 17:03 Переглядів: 1 520
“Я інвалід Великої Вітчизняної війни та пенсіонер Міністерства оборони. У черзі на житло стою багато років. Прочитав, що нещодавно здавався будинок для військових. А чому не дають квартир ветеранам війни? Про нас згадують лише раз на рік, 9 Травня, а як до справи, то нікому ми вже не потрібні.

“Я інвалід Великої Вітчизняної війни та пенсіонер Міністерства оборони. У черзі на житло стою багато років. Прочитав, що нещодавно здавався будинок для військових. А чому не дають квартир ветеранам війни? Про нас згадують лише раз на рік, 9 Травня, а як до справи, то нікому ми вже не потрібні...”, – звернувся до редакції читач газети.
Як виявилося, всі біди інвалідів Великої Вітчизняної від того, що кошти на житло їм повинні виділятися з бюджету міста або області. В “Квартирному управлінні” кажуть, що ці гроші не закладаються у бюджеті вже кілька років. У 2006-му на  квартири для інвалідів війни знову ніяких грошей не передбачено. Щодо будинку, який нещодавно здавався в експлуатацію, то його збудовано за держзамовленням. Павло Довгий, завідувач відділу обліку та розподілу житлової площі міськвиконкому каже, що право на отримання у ньому житла мали звільнені в запас і відставку, учасники бойових дій (якщо воювали у інших країнах, наприклад, Афганістан, Ірак), родини загиблих при виконанні службових обов’язків, пенсіонери, звільнені у запас Міністерством оборони, працівники виховної колонії. Також за програмою молодіжного будівництва квартири отримали декілька молодих сімей. “Ми можемо надати безкоштовно житло лише тим, хто проходить за цими статтями, бо за кожну квартиру звітуємо перед Києвом”, – каже Павло Довгий.
Зараз у черзі на житло стоять 30 інвалідів Великої Вітчизняної війни. Перевестись до „військової” черги колишні військові з числа інвалідів війни не можуть, бо для цього їм протягом півроку після звільнення потрібно було написати відповідну заяву. Павло Довгий каже, що зараз отримати житло інвалід війни зможе лише тоді, коли якась квартира у місті “звільниться”, тобто її мешканець після смерті залишить неприватизовану квартиру, яка буде належати державі. У 2004 році таким чином два інваліди отримали по однокімнатній квартирі.



 
Автор: mudraya
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх