„Сердце красавицы склонно к…”

2.03.2006, 17:03 Переглядів: 2 180
Наближається 8 Березня. Тож несправедливо, напередодні свята, залишити жінок поза увагою. Тим більше, що про особливості чоловіків ми писали у минулому числі газети. Ця стаття – тільки про жінок.

Серце
Американські вчені вважають, що в експедицію на Марс треба посилати жінок, а не чоловіків, бо жінки зможуть краще переносити умови тривалих космічних польотів. Вік ідеальних кандидаток – до 30 років. Вчені кажуть, що завдяки гормонам серцево-судинна система жінок стійкіша до тривалих перевантажень. А оскільки космонавтам доведеться часто виходити у відкритий космос, де пульс може досягати аж 170 ударів на хвилину, жіночий організм з цим справиться краще. До того ж, у чоловіків – підвищений вміст заліза у крові. В умовах космосу його концентрація може досягти токсичного рівня. До того ж, завдяки меншій масі тіла, жінкам не потрібно багато їжі. В процесі життєдіяльності організм жінки накопичує меншу кількість відходів, що є вагомим фактором для довгострокового перебування у космосі.

Волосся
Сучасні жінки активно борються із зайвим волоссям. Слабким створінням можна лише поспівчувати – вони видаляють волосся з площі у три квадратних метри! Чоловіки роблять гладенькими лише 33 квадратні сантиметри свого обличчя.

Макіяж
Запитайте у жінки, навіщо вона фарбує губи. Вона відповість: „Щоб було гарно”. Насправді, у людини на підсвідомому рівні „записано”, що красивим у людини може бути тільки те, що є доцільним для її існування. Так повелося ще з початку існування людства. Ось, наприклад, густі вії. Вони краще захищають від дощу, поту і пилу, а, значить, дають більше шансів вчасно побачити небезпеку і втекти. Древні чоловіки розцінювали жінку з довгими віями, як найбільш цінну, і намагалися завоювати красуню.
А ще жінки фарбують губи і нігті у червоний чи рожевий. На підсвідомому рівні це ознака здоров’я. Тобто, манікюр, макіяж – все це імітація своєї придатності, „доцільності”. Звісно, жінка не думає про це, коли наносить макіяж, але природа бере своє, щоб ми не вимерли, як мамонти.

Вага
Чоловіки і жінки мають різний розподіл жиру. Як правило, чоловіки товстішають, як „яблука”, тобто, починаючи зі шлунку. Жінки – як „груші”. Зайва вага у них накопичується на стегнах і сідницях, тому і схуднути їм складніше. 26 відсотків ваги жінки припадає на жир (у чоловіків цей показник вдвічі менший).
„Золотко моє”
 Коли чоловіки лагідно називають своїх коханих „золотком”, вони навіть не здогадуються, наскільки вони мають рацію. В організмі жінки вміст золота в середньому в п’ять-шість разів більший, ніж у чоловічому. Тепер зрозуміло, чому жінки так люблять коштовності – подібне притягує.

Вуха
Кажуть, що жінка кохає вухами. В теорії психологи пояснюють це тим, що жінки відносяться до типу аудіалів. На практиці це означає, що жінка мислить категоріями „У мене таке враження” або „Скажи мені що-небудь лагідне”.
Жінки живуть довше
Жінки живуть на сім-десять років довше за чоловіків. Вчені стверджують, що у всьому винні гени, різна дія жіночих і чоловічих гормонів, велика обережність жінок, турбота про здоров’я, більша емоційність, менше поганих звичок, а також той факт, що жінки зазвичай намагаються перекласти відповідальність за прийняття рішень на чоловіків.
Найрозумніша
Два найвищих коефіціенти інтелекту IQ у світі, будь-коли зафіксованих людиною, належать жінкам. На сьогодні найрозумніша людина на Землі – жінка, яку звати Мерилін фон Савіт. Її IQ складає цілих 228 балів.

Жінка
• добріша. На відміну від чоловіків, слабка стать швидше йде на примирення. Жінку легше заспокоїти, попросивши пробачення чи задобривши подарунком. Це пов’язано з тим, що жіноча система менш врівноважена.
• спостережливіша. Вона краще запам’ятовує зовнішній вигляд людей, їх обличчя. Жінки тонше сприймають людські взаємовідносини, чутливіше реагують на їхні нюанси.
• більше співчуває. Із 100 чоловіків 80 проїхали повз інсценовану аварію (половина навіть не знизила швидкості), 20 зупинилися заради цікавості і лише четверо викликали „швидку”. Із п’яти жінок не зупинялась тілька одна.
• більш інтуїтивна. Коли жінка каже: „Я відчуваю, у нього хтось є”, маючи на увазі чоловічу зраду, у 90 відсотках вона не помиляється, хоча і не має доказів присутності суперниці.
• акуратніше керує автомобілем. Це пов’язано з підвищеною обережністю, витриманістю, уважністю. Хоча чоловіки всі ці якості пояснюють невпевненістю, яку жінки відчувають за кермом.
• здатна виконувати кілька справ одночасно.
• на дієті „сидить” кожна третя жінка, і тільки один із п’яти чоловіків.
• частіше страждає від головного болю. Жінки відчувають, як мінімум, один із неприємних симптомів (головний біль, втома, і т.д.) протягом 43 відсотків часу, чоловіки – протягом 28 відсотків. Але біль погіршує самопочуття чоловіка сильніше, ніж жінки.
• має кращу пам’ять. Різниця особливо стає помітною з віком.

Особливості жіночої поведінки
• Жінки відрізняються від чоловіків життєвим кредо: чоловіку потрібно досягти вершини, а жінці потрібен чоловік, який досяг вершин. Саме тому так суттєво відрізняється логіка їхніх вчинків, характери, цілі і стиль життя, цінності і пріоритети.
Чоловік не розуміє жінку тому, що його цілі і сенс життя лежать у просторі. А чому б і ні. Це ж так зручно – бути у пошуках загальнофілософського питання „Як жити?”, лежати на дивані і мріяти про далекий космос, або, на крайній випадок, хоча б уявляти себе підкорювачем кар’єрних вершин. Як казав Ніцше, щастя чоловіка полягає у словосполученні „Я хочу”, щастя жінки – у „Він хоче”.
• Близькість із чоловіком потрібна жінці для того, щоб розповісти про неї подругам. Чоловікам вона потрібна тому, що потрібна. Жінки ж до нескінченності готові обговорювати власні переживання і піддавати антинауковому аналізу мотиви чоловічої поведінки, намагаючись з’ясувати, як же він насправді до неї ставиться. Вони колективно ламають свої гарненькі голівки над питаннями життя і смерті на кшталт „Чому він так подивився?” або „Чому він не прийшов?”, а також „Що він мав на увазі, коли сказав...?”
• Чоловіку треба, щоб у жінці залишалася якась загадка. Дамам такого щастя не потрібно. Жінка заспокоїться лише тоді, коли знатиме про свого коханого ВСЕ. Як стверджують психологи, це дає їй ілюзію виключення несподіванок, відчуття стабільності і безпеки. Для чоловіків стабільність – це кладовище почуттів, тому вони не розуміють суто жіночого потягу до кохання „з гарантією”.
• Жінка за своєю суттю не кар’єристка. Вона згадує про роботу у проміжках між щасливими і безтурботними періодами, коли вона одинока, незадоволена собою або захоплена нав’язливою ідеєю довести собі і всім оточуючим, яка вона крута і самодостатня.
• У всіх жінок без винятку періодично трапляються істерики. Їх неможливо уникнути, як неможливо зупинити схід сонця. У чоловічих головах не вкладається, що буря може виникнути безпідставно і її просто треба пережити. Сильна стать при вигляді жіночих сліз одразу ніяковіє – чоловіки ладні зробити будь-що, аби припинити цей солоний потік. Жінки про це добре знають, а тому при нагоді такою слабкістю чоловіків користуються.
З іншого боку, безпідставні істерики можуть бути симптомами серйозного захворювання  щитовидної залози. За статистикою, проблеми зі „щитовидкою” у жінок зустрічаються у вісім разів частіше, ніж у чоловіків.
• Жінка емоційніша за чоловіка. А коли дамам не вистачає емоцій у житті, вони намагаються черпати їх, а заразом і відірватися від сірої буденності, сівши за перегляд чергового серіалу. Саме тому представниці слабкої статі так полюбляють „мильні опери” і дамські романи.
• Основна розбіжність між двома половинками людства – це погляд на романтичні відносини. У коханні для жінки головне – атмосфера ніжності і відкритості, для чоловіка – задоволення сексуальних потреб.
Досліджувати різницю між жінками та чоловіками можна до нескінченності. Суть не в цьому. Головне, що нас об’єднує – кохання. Природа все влаштувала розумно. Чоловік не може без жінки, як і жінка без чоловіка, якими б різними ми не були.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх