Місто закупить інсулін

2.03.2006, 18:03 Переглядів: 1 537
На сесії, що відбудеться 16 березня, буде підніматися питання про виділення з бюджету міста 100 тисяч на придбання інсуліну для хворих. Про це “Телеграфу” повідомила заступник начальника міськфінвідділу Тетяна Тетьоркіна. “Кошти на купівлю інсуліну мала надати держава, але й зараз не розроблений механізм, за яким вони можуть до нас надійти. Ми звернемось до лікарняних закладів міста з тим, щоб вони гроші, які у них заплановані на купівлю медикаментів, дали на купівлю інсуліну.

На сесії, що відбудеться 16 березня, буде підніматися питання про виділення з бюджету міста 100 тисяч на придбання інсуліну для хворих. Про це “Телеграфу” повідомила заступник начальника міськфінвідділу Тетяна Тетьоркіна. “Кошти на купівлю інсуліну мала надати держава, але й зараз не розроблений механізм, за яким вони можуть до нас надійти. Ми звернемось до лікарняних закладів міста з тим, щоб вони гроші, які у них заплановані на купівлю медикаментів, дали на купівлю інсуліну. А коли надійдуть державні кошти, ми повернемо їх медичним закладам ”, – каже Тетяна Тетьоркіна.
Нагадаємо, цього року в області склалася критична ситуація із забезпечення інсулінозалежних хворих інсулінами. За словами голови Полтавської обласної ради Володимира Гришка, зараз в області відсутні інсуліни ЗАТ ”Індар”: Хумодар Б, Хумодар Л-25, Хумодар Р, Монодар Б, що створює загрозу для життя хворих. ”Постачання інсулінів в 2006 році в області очікується в квітні-травні. У місцевих бюджетах кошти на виконання державної програми ”Цукровий діабет” не можуть бути передбачені згідно з Бюджетним кодексом України. Депутати обласної ради звернулися до Кабінету Міністрів та Міністерства охорони здоров’я з проханням прискорити вирішення питання щодо забезпечення області інсулінами, згідно з поданою заявкою», – заявив Володимир Гришко.



 
Автор: mudraya
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх