„Останній дзвоник” для депутатів

24.03.2006, 16:03 Переглядів: 2 236
Минулого четверга міські народні обранці востаннє перед виборами зібралися у сесійній залі. Сесію відвідали майже всі депутати. Вирішували, в основному, земельні питання..
Остання сесія нинішнього скликання зібрала у залі майже всіх депутатів. З 60 – на засідання прийшло 58

16 березня депутати зібралися на свою останню сесію цього скликання. Передував сесії мітинг прихильників та противників проведення депутатського зібрання. Противники стверджували, що депутати збираються, аби наостанок „роздерибанити” землю. Протестуюча сторона навіть запросила на сесію столичних журналістів аби ті змогли показати на національних телеканалах сюжети з нашим „дерибаном”. Тож депутати проходили до сесійної зали під прицілом телекамер та через натовп протестуючих. Проте в залі засідань нервової напруги не спостерігалося. Депутати багато жартували і навіть влаштували показ мод, приміряючи по черзі козацький кітель депутата Павлова.
Робота сесії почалась рівно о 10-й. 58 депутатів та мер. Такого кворуму в сесійній залі давно вже не спостерігалося. Як не було давно і такого довгого обговорення порядку денного. Годину та 10 хвилин депутати вирішували які питання розглядати, а які зняти на доопрацювання. До тих, що має розглянути вже новий депутатський корпус було віднесено питання про стан пасажирських перевезень в місті, ряд земельних та архітектурних питань. Пропозиція депутата Корягіна зняти всі земельні питання з розгляду, не пройшла. Згодом Корягін, на знак протесту, вирішив залишити зал засідань. З ним до дверей подався і депутат Роженко.
Після ухвалення порядку денного справа пішла швидше. За годину депутати розглянули 43 питання. Переважна більшість з них стосувалася внесення змін у вже раніше прийняті рішення та їх корегування. Коли депутати дійшли до земельних питань зал залишили депутати Овдієнко та Батрак. На їх думку, ці питання мають розглядати вже нові обранці. Депутати, що залишились, прийняли майже 40 рішень, якими затвердили акти попереднього погодження місця розташування будівельних об’єктів. (див. таблицю №1).
Не пройшло питання, пов’язане з ділянкою поблизу “Придніпровського ринку” (територія, де зараз розташовується автостоянка та мав бути споруджений Курган Слави). Там один з підприємців планував спорудити спортивно-оздоровчий комплекс з готелем, інший – розташувати кафе. Депутати з цим не погодились. Вони запропонували включити цю землю до переліку ділянок, які мають бути викуплені через аукціон.
Ще одним спірним питанням стало будівництво багатоповерхівки на вулиці Ватутіна, поруч з будинком  №15. Фірма, якою керує родич обласного депутата Максима Левчука, висловила бажання звести там будинок. Проти будівництва виступив депутат Олег Бабаєв, який є депутатом від цього округу. “Нещасні пенсіонери просять дати їм спокійно померти. Будинок там стати не може”, – переконував Бабаєв. Левчук заперечував, наполягаючи на тому, що „будинок там гарно стає”. Більше того, як стверджує Левчук, дехто бажає побудувати на тому місці аж три багатоповерхівки і це питання вже пройшло погодження містобудівної ради. Депутати зняли це питання на доопрацювання.
“Це рядова сесія. За останні два місяці назбиралося багато питань. В основному це питання продовження користування землею, заміна користувача у зв’язку зі зміною адреси чи напряму діяльності. В тому числі є й погодження про видачу землі новим об’єктам містобудування. Всі питання, що стосувалися перспективи роботи міста ми зняли з розгляду сесії”, – прокоментував скандальні заяви опонентів Микола Глухов.
Для багатьох нинішніх обранців ця сесія може стати останньою, якщо вони, звичайно, не отримають депутатських мандатів 26 березня. Міський голова Микола Глухов закриваючи засідання спрогнозував, що 50% депутатів таки залишаться в новому депкорпусі і побажав їм і надалі працювати на Кременчук.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх