Поляки просуваються на схід

24.03.2006, 17:03 Переглядів: 1 569
У Кременчуці освячено наріжний камінь майбутнього католицького Центру.
Єпископ Харківський і Запорізький Станіслав Падевський, який освячував парафіяльну каплицю, сказав „Телеграфу”, що на сім областей його єпархії – всього п’ять католицьких храмів

Перший поверх соціально-душпастирського Центру Святого Йосипа зведено на вулиці Щорса неподалік від міської бібліотеки. На запрошення ксьондза Едварда Кави, який вже півтора року працює в Кременчуці, на освячення приїхало більше десятка католицьких священиків з України та Польщі. Відбулася урочиста служба, в якій, незважаючи на холод, взяли участь близько двох сотень прихожан. Єпископ Харківський і Запорізький Станіслав Падевський окропив святою водою камінь у стіні споруди готичного стилю та територію будівництва.
Голова Полтавського обласного відділення спілки поляків України Віктор Маренич сказав, що українських коштів у будівництво не вкладалося. Натомість – це виключно пожертвування поляків. Розповідаючи про плани щодо майбутнього Центру, пан Маренич сказав, що на другому поверсі розпочатої будівлі розміститься недільна церква для дітей. У підвалі працюватиме власне Польський центр. Пізніше ця будівля переходом буде з’єднана з костьолом, який передбачають звести поряд. Він буде вищий за десятиповерхівку, що стоїть навпроти. У дворі, можливо, з часом збудують і приміщення для безпритульних дітей та престарілих. Вже цього року на території будівництва мають встановити бюст Папі Римському Іоанну Павлу ІІ.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх