Першу палю нового мосту заб’ють через два роки

30.03.2006, 17:03 Переглядів: 1 490
Якщо буде належне фінансування.

До першого квітня має бути сформований кошторис витрат на проектування будівництва нового мосту через Дніпро в Кременчуці. За словами віце-мера міста Сергія Бутка, для визначення вартості будівництва проектний інститут залучив 24 підрядні організації. “Якщо, наприклад, “Київсоюздорпроект” планує і обраховує шляхопроводи, то вони не мають відношення до екологічного поновлення рибного господарства. Цим займаються інші”, – каже пан Бутко. За попередньою інформацією, вартість проекту сягатиме 20 млн. грн., а саме будівництво затягне за мільярд.
У проекті буде накреслено не лише міст, а й вся інфраструктура навколо нього. Туди мають увійти АЗС, СТО, картодром, мотель, яхтклуб, кемпінг. Все це є де розмістити, бо техніко-економічне обгрунтування будівництва розробляється від траси на Полтаву до перехрестя вулиць Дем’яна Бєдного та лейтенанта Дніпрова з виїздом на Садки.
Щодо можливості забиття першої палі нового мосту, то за словами пана Бутка, це станеться не раніше ніж за два роки і то, за умови належного фінансування. Проте, якщо в держбюджеті 2007 року будуть закладені кошти для будівництва, то вони витрачатимуться на забудову коридору траси мостового переходу. Поміж тим, у другій половині 2006 року, при перегляді бюджету, депутати мають надати місту ще 10 млн. грн. для проведення проектних робіт. Про це сказав спікер Верховної Ради Володимир Литвин, перебуваючи минулого четверга у Кременчуці. Володимир Литвин також порадив місцевій владі вийти з пропозиціями аби депутати ухвалили окремий закону щодо мосту, як це зроблено для Києва та Запоріжжя: “Це дозволить під гарантії держави залучати кредити на будівництво, мати щорічне фінансування з держбюджету”.
До того ж фінансування можливе не лише з держбюджету України. Наразі для будівництва влада шукає інвесторів. Розглядається і можливість створення громадського фонду будівництва.
Попередньо відомо, що міст згодом має себе окупити. Проїзд по ньому буде платним. Виняток зроблять лише для громадського транспорту.



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх