Екологічній міліції закон не заважає

7.04.2006, 10:04 Переглядів: 2 106
У Львові, Одесі та Дніпропетровську давно діє екологічна міліція. Досвід роботи таких підрозділів вивчав завідувач міського екологічного відділу Геннадій Демьохін. Він каже, що вони існують за рахунок санкцій, які вживають до порушників природоохоронного законодавства і бюджетного фінансування потребують лише частково. Наприклад, штраф за одне незаконно зрубане дерево сягає 1000 гривень.

У Львові, Одесі та Дніпропетровську давно діє екологічна міліція. Досвід роботи таких підрозділів вивчав завідувач міського екологічного відділу Геннадій Демьохін. Він каже, що вони існують за рахунок санкцій, які вживають до порушників природоохоронного законодавства і бюджетного фінансування потребують лише частково. Наприклад, штраф за одне незаконно зрубане дерево сягає 1000 гривень. Екологічна міліція згаданих міст контролює стихійну торгівлю, несанкціоновані звалища, вигул собак без намордників, незаконне будівництво, загазованість транспортом та має ще безліч функцій.
Такий же підрозділ працював у Кременчуці протягом семи років, поки його не скоротили у 1999-му. Пан Демьохін показав „Телеграфу” рішення про створення екологічної міліції, підготоване на сесію 2002 року. І пояснив, що тоді документ підписали всі, крім начальника міліції. Головний еколог не пояснив, чому міліція не поставила свій підпис.
Тим часом, головний державний санітарний лікар Кременчука Віктор Акімов вже кілька разів заявляв про необхідність створення такого підрозділу. Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко сказав пану Акімову під час свого нещодавнього візиту до Полтави, що в законопроекті про національну гвардію йдеться про її екологічні функції. А поки цей проект на шляху до парламенту, Генадій Демьохін, спираючись на досвід українських міст, каже, що законодавчих перепон для створення екологічної міліції у Кременчуці і так не існує.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх