Губернатор: підвищення цін на хліб необгрунтовано

4.05.2006, 18:05 Переглядів: 1 609
Губернатор Полтавської області Степан Бульба заявив, що за підсумками перевірки Державної інспекції контролю за цінами в Полтавській області, Полтавський хлібокомбінат підвищів ціни на хліб необгрунтовно. Цей комбінат контролює родина екс-нардепа Гаврилюка..

За даними “Українських новин”, губерантор Полтавщини Степан Бульба в інтерв”ю журналістам заявив, що підвищення цін на хліб Полтавським хлібокомбінатом було необґрунтоване: “На жаль, ми не маємо важелів по регулюванню і визначенню цін на хліб',- зазначив губератор, однак додав, що зараз Полтавське відділення Антимонопольного комітету аналізує ситуацію і зможе вплинути на монополіста.
Як повідомив начальник Державної інспекції контролю за цінами в Полтавській області Григорій Діденко, аналіз інспекції показав, що підвищення цін на хліб збільшило прибутки комбінату. 'Ми підрахували, що собівартість 1 кг хліба першого сорту у зв'язку з підвищенням вартості енергоносіїв і зарплат працівників комбінату
збільшилася тільки на 3 копійки, а житньо-пшеничного хліба - на 4 копійки' - сказав Діденко. За його словами, в оптово-роздрібній торгівлі хліб першого сорту подорожчав - на 32 копійки. 'Різниця в 29 копійок пішла у прибуток хлібокомбинату' - сказав Діденко.
Він уточнив, що комбінат обґрунтовує негативну рентабельність по випуску своєї продукції підвищенням із травня цін на борошно в 1,5 - 1,9 рази. Однак реально борошно комбінатові поставляє власник підприємства.
Власником Полтавського хлібокомбінату є родина екс-нардепа Василя Гаврилюка. Про причини подорожчання хліба губернатор сказав: 'Це все зв'язано з виборами, хтось розтратився на якусь там 'силу' і тепер хоче за рахунок населення відшкодувати собі збитки'.
Нагадаємо, Полтавський хлібокомбінат з 11 квітня підвищив ціни на основні сорти хліба на 13-17% до 1,35-1,4 гривень /буханець.
Полтавський хлібокомбінат випускає близько 70 видів хлібобулочної продукції і робить більш 15 тонн формового і пшенично-житного хліба на добу.
Підприємство також випускає близько 31% усієї хлібобулочної продукції області і поставляє в 16 районів Полтавщини.



 
Автор: sokolov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх