Краєзнавчий музей оновлюється

18.05.2006, 15:05 Переглядів: 2 181
Кошти на першу чергу реконструкції Кременчуцького краєзнавчого музею, які виділив міський бюджет, слід використати нинішнього року..
Нове “обличчя” Кременчуцького краєзнавчого музею, яке „створили” кременчуцькі архітектори, підкоректують їхні полтавські колеги

400 тисяч гривень підуть на зведення стіни головного фасаду музею, під яку буде влаштовано фундамент. Про це повідомив завідувач міськвідділу освіти Микола Матвієнко. Він каже, що через скляні стіни музею роками проникає сонце і псує експонати. На даху своя проблема – там після дощу утворюється справжній басейн, що поступово затоплює верхній поверх (теж з експонатами). Отож, реконструкція передбачає і заміну плоского даху на шатровий. Особливого перепланування всередині приміщень не буде. Заклад на час ремонтно-будівельних робіт продовжуватиме працювати і приймати відвідувачів.
Музей давно потребував реконструкції, питання якої неодноразово піднімали на рівні міста культурні діячі та депутати. Проект було замовлено три роки тому. Тепер, за словами Миколи Матвієнка, вартість робіт дещо зросла (з 750 тисяч до мільйона). У розмові з „Телеграфом” пан завідувач зупинився на нинішній тенденції до скорочення закладів культури в Україні та нагадав, що галузь постійно недофінансовується.
Наразі головний архітектор відправив проект із своїми зауваженнями на доопрацювання у Полтавський проектний інститут. Директор музею Алла Гайшинська сподівається, що роботи розпочнуться вже найближчим часом. А ось начальник Управління капітального будівництва Володимир Зибін, доповідаючи на апаратній нараді у мера, назвав майбутній оновлений музей „хатою”. Він вважає, що слід трохи змінити вигляд запроектованого фасаду. Зокрема – зберігши ліпнину, яка зараз залишається на старій будівлі, колись перебудованій за радянською модою. Він каже, що проектанти працюватимуть ще два-три місяці.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх