Депутати міськради зводять рахунки

18.05.2006, 15:05 Переглядів: 1 601
Пані Олещенко сигналізує екологічній інспекції про дії пана Мазура.
Міський сад під опікою “Християнського світу”, 2005 рік, весна.
Фото: Дмитрий Бабец

Минулого тижня в Кременчуці  закінчився двомісячник чистоти.  В рамках двомісячника чистоти  комітет з фізичної культури та спорту  міськвиконкому (голова комітету – О. Мазур)  провів масштабну чистку Міського саду – він же колишній парк залізничників, він же історичний Потьомкінський гай.  На очищення парку комітет фізкультури і спорту кинув найкращі сили – вихованці міських  спортивних шкіл  гребли листя – аж гай гудів!
Фізкультурники, як і прапорщики, дуже люблять чистоту і порядок.  Прапорщики – аби досягти абсолютної  чистоти – мобілізують бійців фарбувати травичку та розчісувати листя на деревах.  Спортсмени ж навели у парку глянець по-своєму  – як у гарному спортивному залі. Позбирали пластикове та паперове сміття, повигрібали листя та сухе гілля.   Замовили машини та вивезли дев’ять  КрАЗів сміття.  Здавалося б, за такі героїчні труди їх мають нагородити хоча би грамотою – мов, молодці, гребіть  далі!

Міський сад нині – 2006 рік, весна.
Фото: Дмитрий Бабец

Але замість грамоти комітет фізкультури і спорту отримав протокол (від 25.04.06.)  про адмінпорушення, складений кременчуцьким відділенням державної екологічної інспекції.  Екоінспекція  звинуватила  комітет фізкультури у тому, що фізкультурники згрібали листя у парку -  а це заборонено, а також палили купи сухого  листя – а це категорично заборонено!
“ТелеграфЪ” зацікавила ситуація. По-перше, нам історичного парку шкода – якщо фізкультурники перестаралися, нехай відповідають. По-друге, нас зацікавило, хто так оперативно повідомив екоінспекцію про те, що в історичному парку палять сміття (воно навіть розгорітися не встигло, а інспектори вже були там!)?
За роз’ясненням  “ТелеграфЪ” звернувся до міжрайонної природоохоронної прокуратури. Коментар щодо ситуації  надала  старший помічник прокурора  пані Левицька. На її усний запит інспектор кременчуцького відділення державної екоінспекції пані Ромашко повідомила наступне:
- про те, що у Міському саду палять листя, екоінспекція отримала усну скаргу від громадянки Олещенко – депутата міськради та голови громадської організації “Християнський світ”;
- виїхавши на місце, інспектори побачили чотири тліючі купи листя;
- невдовзі  у парку з’явився голова спорткомітету пан Мазур, у присутності якого інспектори і склали адмінпротокол про порушення.
Далі “ТелеграфЪ” звернувся до пана Мазура, і попросив  пояснити, навіщо він дав розпорядження палити листя у парку? Адже навіть школяр знає, що палити листя  в межах міста  заборонено? На що пан Мазур відповів: “ Ніяких розпоряджень підпалювати листя я не давав. Та й навіщо? Ми все сміття вивозимо машинами. Вони замовлені і оплачені. Але ж я біля кожної купи сміття вартового не поставлю, правда? Мені зателефонувала Світлана Олещенко, сказала: а ви знаєте, що у вашому парку листя горить, екоінспекція вже приїхала?! То й ви приїздіть, ми тут на вас чекаємо. Я, як дурень, і приїхав – бо несу відповідальність за об’єкт. Ну, а вони мене вхопили  – і швиденько склали протокол!”
“ТелеграфЪ” отримав підтвердження, що спорткомітет – як і стверджує його голова – дійсно вивозив сміття  вантажівками.  Тоді навіщо ще й палити листя? Адже його і так вивезуть.  Та й звідки саме пані Олещенко першою дізналася, що листя горить? Слизька  виходить ситуація.
Залишається лише пояснити, хто така пані Олещенко, яка так переймається проблемами Міського саду?  Пані Олещенко – голова громадської організації “Християнський світ”. У 1997-му році колишній міський голова пан Пономаренко прийняв рішення передати Міський сад під опіку “Християнського світу”.  Рішення легалізували,  організація отримала сад. А, відповідно, і можливість отримувати під садові проекти гранти та  матеріальну допомогу від мерії – на утримання історичного саду.  За дев’ять років під опікою “Християнського світу” Міський сад прийшов у повний занепад. 26 грудня 2005 року  міськвиконком  прийняв рішення  позбавити “Християнський світ” права опікуватися садом та передати його на баланс спорткомітету – для створення спортивно-оздоровчого комплексу.
Відтоді пані Олещенко  почала прискіпливо контролювати діяльність спорткомітету та вчасно сигналізувати куди треба.  Пані бореться за чистоту довкілля. Втім, діти, наприклад,  називають такі дії іншим – грубим - словом.   Але ж то діти – вони не розуміють тонкощів боротьби за  чистоту довкілля.



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх