Чиновників побільшає, або Мер концентрує фінанси

25.05.2006, 16:05 Переглядів: 1 580
Армія міських службовців виросте з 229 посад до 407. Таке рішення ухвалила сесія міськради цього вівторка у зв’язку з перерозподілом повноважень районів..

Всі працівники районних управлінь праці та соцзахисту автоматично перейдуть у міське відомство у тій же кількості – 143 особи (див. табл.). Про це повідомив заступник міського голови Костянтин Кулінічев, який курируватиме цю галузь. Саме він зайняв щойно введене крісло шостого заступника мера. Частина службовців з райвідділів освіти, в тому числі – з бухгалтерії, перейде у управління освіти фінуправління. Так пояснила його завідувачка Тетяна Неїленко. Вона каже, що вони отримуватимуть ту ж заробітну плату, що і в районах. Районні відділи з надзвичайних ситуацій та ради громадськості залишили у спокої, отож вони не переходять під контроль міського голови. Стосовно нових посад, то передбачається ввести 23 штатних одиниці. Це, зокрема, юрист відділу охорони здоров’я. В апараті міськради працюватиме на платній основі голова депутатської комісії по землекористуванню, бо він, за словами пана Кулінічева, має надто громіздкий шмат роботи порівняно з іншими депутатами. Нині це – Віталій Надоша. Керівник апарату міського голови Федір Чураков каже, що у його відділі буде ще один спеціаліст з кадрів, ще один – зі зв’язків з громадськістю та секретарка нового заступника міського голови. Вводяться і спеціалісти в управління житлово-комунального господарства, управління економіки, управління архітектури та комп’ютерний відділ, а також 8 прибиральниць. Буде утворено відділ землекористування. Як пояснив заступник мера Сергій Бутко, він потрібен для контролю за сплатою за землю. За словами Тетяни Неїленко, нові посади вводитимуться після піврічного перегляду бюджету за наявності коштів на їх зарплату. То ж це буде не раніше 1 липня. Зарплата звичайного спеціаліста міськвиконкому становить близько 600 грн.. Депутат Олександр Урін, який є ініціатором створення міського управління освіти, каже, що райвідділи освіти будуть розформовані, 22 посади буде скорочено, плюс два заступники голів райрад, які курирували ці галузі. Разом – 24. За словами пана Уріна економія від цього становитиме 400 тис. грн. на рік на освіту. Всі підрозділи контролюватиме міський голова Микола Глухов. Готуючись до сесії він заявив: „Я – розпорядник коштів і хочу, щоб фінанси були сконцентровані в одному місці!”

Підрозділ Кількість працівників Кількість нових посад Нові посади за рахунок районів Кількість працівників за новою схемою
Заступник міського голови
5
1
6
Апарат міського голови
14
3
17
Міське фінансове управління
20
7
27
Управління освіти
7
5
12
Апарат ради
5
1
6
Управління економіки
10
2
12
Головне управління праці та соціального захисту населення
143
143
Відділ екологічної безпеки
2
1
3
Відділ землекористування
2
2
УЖКГ
20
2
22
Управління містобудування та архітектури
12
1
13
Відділ інформаційно-комп'ютерних технологій
4
1
5
Адміністративно-господарський відділ
19
8
27
Відділ охорони здоров'я
7
1
8
Всього
23
155


 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх