Стальзавод: війна акціонерів

25.05.2006, 17:05 Переглядів: 2 241
Група банку "Форум" звинувачує групу "ТАС" у незаконному захопленні Кременчуцького сталеливарного заводу з метою його імовірного продажу російській “Северстали”. Представники “ТАС” запевняють, що діятимуть у рамках законодавства, а зміна керівних органів заводу пов'язана з незадовільними фінансовими показниками його роботи..
Навколо Кременчуцького сталеливарного заводу розгорнулася корпоративна війна акціонерів

Правління Кременчуцького сталеливарного заводу, яке асоціюють з групою 'Форум', минулого тижня, напередодні зборів акціонерів, випустило спецномер заводської газети “Металург”, в якому повідомило, що ще один акціонер підприємства – група 'ТАС' зараз розпродає свій бізнес і промислові активи росіянам. Крім того, в газеті сказано, що група 'ТАС' при сприянні реєстратора ТОВ 'Профреєстр' здійснює дії, „спрямовані на незаконне захоплення підприємства, незаконну зміну органів управління підприємством”. Автори вказують на те, що збори акціонерів, які повинні відбутися 17 травня, скликаються з грубим порушенням норм законодавства, без дотримання процедури скликання загальних зборів. Керівництво напередодні зборів закликало всіх працівників заводу дотримуватись спокою, а у потрібний момент „надати правлінню усіляку підтримку”. “Разом ми не дамо групі 'ТАС' захопити підприємство', – сказано у зверненні.
Поміж тим минулого тижня охорону корпусу заводоуправління підприємства було посилено, а біля входу встановили екскаватор і завантажений землею 'КрАЗ'.

Збори акціонерів
За повідомленнями ОБКОМу, 17 травня в Дніпропетровську відбулися збори акціонерів Кременчуцького сталеливарного заводу. На них був змінений менеджмент підприємства та наглядової ради. Головою наглядової ради заводу збори обрали Валерія Новицького. На посаду голови правління був призначений Дмитро Черненко.
За даними “Экономических известий”, причини, за якими 17 травня були проведені збори акціонерів підприємства, полягали в незадовільній роботі менеджменту. Про це заявив новий глава Наглядової ради Валерій Новицький, який представляє інтереси групи 'ТАС'. За його словами, власник банку 'Форум' Леонід Юрушев, маючи близько 30% акцій, зумів поставити свій менеджмент (керівництво підприємством – Ред.), тому інші акціонери не тільки не могли впливати на роботу заводу, але навіть не одержували необхідної інформації про стан справ.
Версію про можливий продаж заводу 'Северстали' пан Новицький коментувати не став.
Проте на сьогодні, незважаючи на рішення зборів, за заводі продовжує працювати старе керівництво на чолі з Олександром Холошиним. На підприємстві “Телеграфу” коментувати ситуацію відмовились, тому довелось скористатись інформацією інтернет-видань. З їх повідомлень ми дізнались, що один з акціонерів підприємства опротестував рішення зборів і саме їх проведення.
Поміж тим, на 29 травня, 2 та 9 червня, призначено скликати ще три позачергові збори акціонерів 'Кременчуцького сталеливарного заводу'.

Як ми вже повідомляли, 17 травня, група молодих людей у кількості понад 100 чоловік, в Дніпропетровську намагалася зірвати збори акціонерів Кременчуцького сталеливарного заводу. За цим фактом міліція Дніпропетровська порушила кримінальну справу. За даними агентства 'Інтерфакс-Україна' усього за хуліганські дії під час зборів акціонерів до міліції були доставлені 100 чоловік, але після встановлення особистостей 97 з них були відпущені. Розслідування триває.



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх