Асадчев диригуватиме Полтавщиною - президент призначив нового губернатора області

2.06.2006, 08:06 Переглядів: 1 729
Замість звільненого губернатора-соціаліста Степана Бульби новим керівником Полтавської області став член Української національної партії (УНП) Валерій Асадчев..
Губернатором області став Валерій Асадчев. Соціалісти - проти такого призначеня

Указ про призначення губернатором Полтавщини Валерія Асадчева Президент Віктор Ющенко підписав 26 травня. Таке рішення дещо здивувало політично обізнаних громадян. Нещодавно, після хвилі звільнень губернаторів, Віктор Андрійович запевнив, що віднині на посади обласних керівників він призначатиме лише вихідців із цих областей. Валерій Асадчев – корінний киянин. До того ж не соціаліст. А як відомо, згідно з коаліційними домовленостями, з часів виборів Президента Полтавська область підпадає під квоту соціалістів.
То чому ж Президент зрадив виголошеному принципу? Не знайшов достойних керівників в області?  Чи, можливо, мають право на життя чутки, що це спроба Секретаріату Президента наблизити до Ющенка блок Костенко-Плюща, який програв парламентські вибори? А ще – дещо пригладити останні звільнення губернаторів Рівненської (Червонія) та Київської (Жовтяка) областей, які є членами УНП.

Конфлікт
Як би там не було, а призначення чужинця викликало невдоволення перш за все у соціалістів. Екс-губернатор Степан Бульба назвав це викликом з боку Президента. „Рішення про призначення Асадчева, представника політичної сили, яка не має впливу і підтримки в межах області, яка не має жодного депутата в обласній раді, є викликом. Я не думаю, що таке рішення є свідомим і зваженим. Очевидно, президентському оточенню хочеться зруйнувати демократичну коаліцію на рівні області, – йдеться у повідомленні прес-служби СПУ. – ...Соціалісти очолювали облдержадміністрацію і не претендували на місця у керівництві облради. Це всіх нас об'єднувало...'. Нагадаємо, в обласній раді створено коаліцію демократичних сил у складі БЮТ, СПУ та „Нашої України”. Як зазначає тепер вже нардеп Степан Бульба, регіон мав у резерві на заміщення посади губернатора соціаліста Віктора Іноземцева.

Хто такий Асадчев
Валерій Асадчев народився 14 липня 1953 року в Києві. Має три вищі освіти: інженера-технолога, юриста та... диригента хору. Закінчив Київський політех, Національний університет ім.Шевченка та Київську консерваторію ім.Чайковського. Кандидат економічних наук, магістр права. Протягом останніх двох скликань був народним депутатом  України, заступником голови комітету Верховної Ради з питань бюджету.
Близько з Валерієм Асадчевим Полтавщина познайомилась під час останніх виборів Президента. Тоді, після чергового скандалу в обласному штабі „Нашої України”, його призначили керувати кампанією на Полтавщині замість Олега Надоші. Пан Асадчев зі своїми обов’язками справився. Принаймні, більшість в області проголосувала за Ющенка. Відвідував нинішній губернатор і Кременчук, знайомий він і з кременчуцьким мером Миколою Глуховим. Під час останньої виборчої кампанії до парламенту Валерій Асадчев пообіцяв, що в разі обрання допоможе місту в питаннях будівництва мосту через Дніпро. Ті, кому доводилось працювати з паном Асадчевим, відгукуються про нього, як про грамотного економіста та поміркованого керівника. Останнє чим запам’ятався Асадчев, – спробою сісти у крісло мера Києва. Проте він набрав лише 2,51% голосів киян.
Валерій Асадчев захоплюється історією Києва, хоровим співом та тенісом. Одружений. Має доньку.



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх