Фекалії течуть в малі річки

15.06.2006, 20:06 Переглядів: 1 816
Самовільне підключення до зливової каналізації мешканців приватних будинків призводить до забруднення малих річок. Про це заявив начальник Кременчуцького шляхового ремонтно-будівельного управління Володимир Губар. Він пояснив, що ливнівки передбачені лише для стоку дощової води, і на їх виходах немає очисних споруд, як у водоканалу. Тим часом люди підключають до системи так звану фекальну каналізацію (унітази, ванни), що прямою дорогою тече в Сухий Кагамлик чи Криву Руду.

Самовільне підключення до зливової каналізації мешканців приватних будинків призводить до забруднення малих річок. Про це заявив начальник Кременчуцького шляхового ремонтно-будівельного управління Володимир Губар. Він пояснив, що ливнівки передбачені лише для стоку дощової води, і на їх виходах немає очисних споруд, як у водоканалу. Тим часом люди підключають до системи так звану фекальну каналізацію (унітази, ванни), що прямою дорогою тече в Сухий Кагамлик чи Криву Руду. „Її можна помітити – якщо взимку з ливневих решіток валить пара. Ми виявляємо такі самовільні підключення в приватному секторі. Складніше, якщо вони влаштовані партизанським методом – з прокладенням труби. А дозвіл на розриття доріг дає райвиконком.
Ми ламаємо такі труби, заглушки ставимо, ще й вислуховуємо купу матюків. А один влаштував автомийку на вулиці Воєнній і пустив стоки по зливовій каналізації. Так за адміністративним кодексом він мусить сплатити штраф від 17 до 51 грн. Хіба це покарання? Треба, щоб була екологічна міліція”.
Пан Губар сказав, що його організація виявляє самовільні підключення на вулицях Хорольській, Басейній, Кучми, Солдатській. Наразі він намагається воювати з порушниками за допомогою юристів.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх