Молоді заборонять пити пиво на вулиці?

13.07.2006, 18:07 Переглядів: 1 700
Віце-мер Кременчука Олександр Биков пропонує членам міськвиконкому та депутатам міськради ухвалити рішення, яким заборонити продавати неповнолітнім пиво та інші слабоалкогольні напої, а також пити їх на вулиці. Міліція цю ініціативу підтримує..
Побачити на вулицях міста молодь із склянкою чи пляшкою пива, звичне явище. І не лише у свято

“Продаж неповнолітнім слабоалкогольних напоїв не регламентується жодним законом. Я пропоную самим ввести обмеження на продаж у свята неповнолітнім цих напоїв. Нам також треба звернутись до міліції, аби вона контролювала питання вживання алкогольних напоїв на вулицях міста”, – заявив під час засідання міськвиконкому віце-мер Олександр Биков.
Трохи раніше питання продажу та розпивання на вулицях алкоголю турбувало і екс-начальника обласної міліції Богдана Керницького. Керівники міліції збиралися просити владу заборонити споживання алкоголю в громадських місцях і особливо контролювати це щодо молоді.
За словами Богдана Керницького, алкоголь можна продавати молоді після 21 року. Це прописано в законі. Щодо слабоалкогольних напоїв, то тут у законі прогалина. 'Чому ми караємо водія, який їде з запахом спиртного, а дозволяємо пити молоді? Пити у скверах, на вулицях? У радянські часи такого не було', – обурювався пан Керницький. І кілька місяців тому наказав своїм підлеглим звертати на це більше уваги. Батьків же попередили, дітей, які пиячитимуть на вулиці, правоохоронці забиратимуть в міліцію, а їх батьків штрафуватимуть.
А ЯК У НИХ. Від слів до справи вже перейшли в Білорусії. Там правилами обмежено місця, де можна продавати пиво і слабоалкогольні напої. Заборонено це робити в торгових точках, розташованих у навчальних закладах, лікувальних, дитячих театрально-видовищних і виховних установах, у будинках виробничих організацій і на об'єктах будівництва, а також там, де розташовані державні органи, у спортивних спорудах, дієтичних їдальнях і дитячих кафе. Крім того, заборонено продавати алкоголь на виносній торгівлі, через торговельні автомати. Обмежений також продаж слабоалкогольних напоїв особам, що не досягли 18 років.



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх