«Брудним» ринкам дали строк до жовтня

13.07.2006, 18:07 Переглядів: 1 819
Якщо до 1 жовтня керівники ринків не облаштують ветлабораторії, не закуплять ваги, не приберуть території, з середини жовтня їх обіцяють закрити..
Мал. Дмитра БАБЦЯ

Що не так
Роботу міських ринків влада розглядає з впертою регулярністю і щороку погрожує порушникам закриттям. Але чи то ринки виправляються, чи то „руки не доходять”, але ще ні разу у визначений термін ринки не закривали. Проте все колись буває вперше. Цього року останній термін встановлений міськвиконкомом для виправлення недоліків – жовтень-листопад. Після цього ринки-порушники закриють, пообіцяли у виконкомі. До когорти порушників увійшли Центральний ринок, ринок “Універсальний” ( р-н зупинки “Вул. Героїв Сталінграда”) та ринок “Плеяда” (поруч зі станцією швидкої допомоги). Ці ринки працюють без відповідних будівельних документів.
Проте звичайних мешканців найбільше обурює те, що жвавий ремонт центрального ринку проходить у розпал торгового дня. “Ходжу ринком, наче полем бою. Бруд. Усе дзичить. Кругом пилюка”, – каже „Телеграфу” Анна Ігоніна.
Є претензії у віце-мера Олександра Бикова і до ринків “Правобережний”, “Київський”, “Універсальний”, “Гвардійський”, “Троїцький”, “Раківка”. Там до цього часу не закінчили будувати ветлабораторії або ж вони не обладнані відповідно до нормативів. Не на всіх ринках міста продавців забезпечили вагами та санодягом. Забезпечити продавців вагами та встановити контрольні електричні ваги, власники ринків повинні до 1 листопада. “Скільки вагів матиме ринок, стільки торгових місць і повинно працювати”, – зазначив Олександр Биков.

“Я знаю рынок будет...”
І це буде ринок майбутнього, впевнений теперішній керівник центрального ринку Єген Холод. Нинішня його реконструкція проходить у три етапи: благоустрій павільйонів та заміна каналізації; будівництво нової споруди критого ринку з виходом на вулицю Свердлова та реконструкція старої будівлі ринку.
“Сьогодні проходить перший етап реконструкції. Він має завершитись до 15 липня. До цього часу ми покладемо і тротуарну плитку. Другий етап будівництва плануємо завершити у першому кварталі 2007 року. А реконструювати стару споруду будемо вже у 2008 році”, – каже пан Холод. Тим часом тротуарна плитка, яку вже поклали, викликає нарікання. „Вона дуже слизька”, – скаржаться відвідувачі ринку. Влада про цю проблему знає. Віце-мер Сергій Бутко запевнив, що зробить зауваження архітектору. А відповідальність за травми, якщо вони будуть, нестиме керівництво ринку.
Євген Холод впевнений, незручності, які є зараз, сторицею компенсує той благоустрій, який буде згодом. “Ринок буде візитною карткою Кременчука. Ось ми у серпні розставимо квітники, лавочки, урни. Кожен ряд матиме свою назву, наприклад – Вулиця Чумацького шляху. Це буде чудовий архітектурний ансамбль”.



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх