В області з’явилися ДАІшники-манекени

13.07.2006, 18:07 Переглядів: 2 190
У Полтавській області з'явились кришталево чесні ДАІшники. Вони не вимагають гроші, але і не штрафують.
Це не справжній інспектор, а лише його копія-манекен. Він не штрафує, але лякає

У Полтавській області з'явились кришталево чесні ДАІшники. Вони не вимагають гроші, але і не штрафують. Вони навіть не зупиняють машини, а просто сидять у них на  узбіччях доріг. В цьому і полягає їх робота. Ці ДАІшники – манекени.
Кількість автомобілів з кожним роком лише зростає. Зростає і кількість ДТП. Днями керівництво ДАІ області винайшло засіб запобігати можливим дорожнім аваріям. Як заявив начальник обласного ДАІ Віктор Градоблянський, на дорогах області з’явився манекен-ДАІшник. Спочатку три з них встановили на трасі “Київ-Харків”. Згодом така собі міліцейська „дурилка” може з’явитись і на трасі Київ-Дніпропетровськ, поблизу Кременчука.
Ідея створення макетів міліціянтів прийшла до нас із Заходу – таке там практикується вже давно. За словами Віктора Градоблянського, люди, через свої психологічні особливості не зважають на небезпеку. Коли водій сідає за кермо, то думає про свої проблеми, забуваючи про неї. Численні дослідження психологів на Заході, та й у нас, підтвердили, що водія просто необхідно час від часу повертати у реальність, нагадувати де він є. Робити це можна знаками, плакатами і ось такими інспекторами ДАІ. Такі манекени-служителі закону  – це і зручно, і дешево. „Поліцейські” “стоять” у місцях, де найчастіше трапляються аварійні ситуації. “Полтавський манекен-ДАІшник, це звичайний манекен, як в будь-якому магазині. Ми їх одягли у міліцейську форму та посадили в старі, списані, але пофарбовані під наші службові машини, автомобілі”, - каже пан Градоблянський.
Манекени 'чергують', в основному біля АЗС, стоянок і т.п., тобто там, де є можливість за ними доглядати. Міліціонери не виключають, що, 'викривши' підставного ДАІшника, що самотньо сидить у бутафорській машині, деякі наші співгромадяни не втримаються від спокуси з ним розправитися. Цікаво, що увечері манекена відвозять, а зранку там вже стоїть справжній інспектор. Це щоб водії не розслаблялися.
До речі, перший же тиждень „чергування” манекенів дозволив на третину скоротити число ДТП на цих ділянках доріг.

Полтавські журналісти довідалися про те, що на манекен 'клюнув ' і водій Юрія Луценка, який днями віз на великій швидкості головного міліціонера України з Миргорода в Полтаву. Міністерська іномарка скинула газ і із встановленою швидкістю проїхала повз манекен ДАІшника.



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх