Маршрутники на старті

20.07.2006, 12:07 Переглядів: 1 924
На останній нараді перед конкурсом пасажирських перевезень у вівторок 18 липня маршрутники переймалися тим, що в Києві їм довго оформляють документи, а начальник транспортного відділу погрожував змінити склад конкурсного комітету..

Підготовка до конкурсу маршрутів пасажирських перевезень досягла кульмінації. Нині транспортний відділ міськвиконкому збирає заявки від перевізників. Це переважно приватні підприємства, які організувалися ще з часів минулого конкурсу. Таких організацій у Кременчуці 14. Власне, вони самі „накатували” маршрути по місту всі ці роки, отож, певне тому, особливо ревно ставляться до новачків. Кажуть таких у конкурсі може бути двоє-троє. Заступник мера Сергій Бутко підтвердив, що знає про ці наміри, але заявок від них поки що не надходило. Наразі лише чверть з усіх перевізників подала документи на конкурс. Останній строк подачі – п’ятниця 21 липня. Перевізники кажуть, що досі оформляють ліцензійні картки на нові автобуси. Дехто навіть ризикує не встигнути отримати їх з Києва. Тим часом оновлювати парк машин напередодні конкурсу кинулися всі. Бо керівництво міста попередило, що конкурсна комісія віддаватиме перевагу автобусам середньої та великої місткості.
„У нашому парку замінено 99% машин, – розповів Олександр Бідаш, керівник підприємства „Ямщик”. – Ми маємо свої переваги. І я вважаю, що вони повинні бути в заявці. Наприклад, кількість подяк. Я також вважаю, що у заявці треба було б вказувати кількість ДТП, що траплялися у перевізника. Це також аргументований показник у відборі на маршрут”.
„Я вважаю, що заміна малих автобусів на більші вирішить у місті проблему пасажирських перевезень, – каже Ольга Роженко, яка очолює підприємство „Автоекспрес плюс”. – Мені здається, що зі зменшенням транспортних одиниць на маршрутах не так вже й багато людей залишиться без роботи”. Натомість віце-мер Сергій Бутко вважає, що безробітними залишиться більше 25% приватних водіїв автобусів.
На останній нараді в транспортному відділі Володимир Кургаєв пригрозив, що запропонує мерові змінити склад конкурсної комісії буквально за кілька годин до голосування. Це нібито для того, щоб ніхто й не думав підкупити чиновників. „Комісія за дві години до конкурсу з’явиться у новому складі і „плакали ваши денежки”, – каже пан Кургаєв. Він пообіцяв ще й таємне голосування членів комісії під час конкурсу. Щоправда, „ТелеграфЪ” з’ясував, що рiшення на конкурсі ухвалюється „вiдкритим голосуванням простою бiльшiстю голосiв” (Постанова Кабінету міністрів України вiд 29 сiчня 2003 p. № 139).
Нагадаємо, перший огляд транспорту відбудеться у підприємстві „Літа Сервіс” в неділю 23 липня.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх