Депутати сказали «Бе», або Пиріжки в законі

28.07.2006, 10:07 Переглядів: 1 755
«Придніпровському ринку» міськрада віддала в оренду ще ожин шматок землі – частину алеї на бульварі Пушкіна.
Таку споруду для торгівлі передбачається збудувати при вході на Придніпровський ринок. Сюди мають переселитися «пиріжечники», які нині торгують фаст-фудом з наметів, дратуючи санстанцію

Пиріжками та всіляким фаст-фудом біля Придніпровського ринку торгуватимуть тепер не в різношорстних палатках, а в цивілізованому павільйоні. Ескіз цієї споруди демонстрували на екрані депутатам Кременчуцької міськради під час передсесійного семінару у понеділок. Наступного дня 25 липня на сесії депутати проголосували за те, щоб передати в оренду спільному підприємству «Придніпровський ринок» саме цю ділянку землі – алейку на бульварі Пушкіна (від міського Палацу культури до воріт ринку).
Проте як напередодні сесії, так і на самому засіданні не було спільної думки щодо цього рішення. Вже кілька років цим питанням переймається головний санітарний лікар міста, регулярно виписуючи приписи торговцям за те, що засмічують паркову зону. Та й «ТелеграфЪ» неодноразово піднімав цю тему, з огляду на різні прогнози. Наприклад, що торгівля перебереться з ринку аж до центральних вулиць. Або – що навколо знищать надто багато зелених насаджень.
«В тих павільйонах процвітає тіньова торгівля і побори, – заявляв на сесії керівник апарату міськради Валентин Стасюк. – Я боюся, що ті, хто незаконно торгує, висунуться до Палацу культури та бульвару. Моя пропозиція: відмовити ринку в наданні оренди».
Воно й справді з самого початку вийшло не по-людськи. «Придніпровський» вкорінився в паркову зону з благими намірами підтримувати місцевий футбольний клуб. До того ж тимчасово. У результаті футбол з цього джерела так і не фінансується. Натомість на території ринку з’явилися капітальні споруди, які не передбачалися договором оренди. Депутатський корпус минулого скликання попри все таки дав дозвіл «Придніпровському» на проектування ділянки землевідведення під споруду для «пиріжечників». Це, певне, з міркувань, щоб вони хоч не торгували з прилавків самопальних наметів на колесах.
«Від того, що ми скажемо, ніхто звідтіля не піде, – сказав з цього приводу депутат Євген Холод. - Якщо сказала вже сесія «А», то давайте вже відведемо ділянку». І депутати нового скликання сказали «Бе» – затвердили рішення про оренду землі (1670 кв.м) біля входу в ринок.
Цікаво, що у офіційному рішенні міськради з приводу відведеної в оренду ділянки значиться: «для розміщення, експлуатації та обслуговування стаціонарних малих архітектурних форм – комплексу торговельних пристроїв для реалізації промислових товарів» (!). А не продуктів.«А як же пиріжки?»,- запитали ми у віце-мера з будівництва Сергія Бутка. «Не переймайтесь. Пиріжки там також будуть», – відповів пан Бутко «Телеграфу». Отож ці борошняні вироби тепер будуть у законі. Принаймні до кінця терміну оренди землі «Придніпровським ринком». Цей термін закінчується 2010 року.

Сказано. Із засідання сесії міськради 25 липня 2006 року

Депутат Столяр: «До якого часу земельна ділянка на «Троїцькому» в оренді?»
Заступник начальника управління земельних ресурсів Василь Калішенко:
«Я ж не комп’ютер, щоб все пам’ятати»
Мер Микола Глухов: «Якщо у вас, Василю Олексійовичу, голова не пам’ятає, то ми купимо вам комп’ютер і поставимо замість голови»
(діалог під час обговорення питання, щодо продажу земельної ділянки ринку «Троїцький»)

Депутат Шапран: «И это решение принимали вы, депутат Стасюк! Почему же вы теперь не выскакиваете из штанишек?!»
Депутат Стасюк: «А вы разрушили тысячи церквей!»
Депутат Шапран: «Вы лоббировали интересы оранжевой команды. Пора попросить прощения на коленях у нашего города!»
Депутат Статюк: «Мені рекомендують каяться? Та вашої ідеології не буде через 10 років! Це ви кували перевертнів, які грабували державу!..»
(Депутат від комуністів Володимир Шапран звинуватив депутата-нашоукраїнця Валентина Стасюка в лобіюванні інтересів свого однопартійця пана Сеня щодо будівництва розважального комплексу в парку МЮДа)

Депутат Калашник: «Маршрутки не їздять, а низько літають».
(пан Калашник звертається до начальника транспортного відділу Володимира Кургаєва щодо відбору маршруток на конкурсі перевезень)

Депутат Стасюк: «Кусати мене не потрібно! Я сам умію. Перестаньте писати гіпотези».
(пан Стасюк звертається до преси щодо останніх публікацій)



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх